Am descoperit partiile de ski de la Rausor – Judetul Hunedoara


Cum va ziceam ieri, am pornit la plimbara, fara o tinta foarte precisa … La ultimul pod de la Rau de Mori, in coada celui de-al treilea baraj de la Hateg, un bucurestean cauta partiile de ski Rausor. Neauzind de ele i-am indicat doar localitatea .

Am mers mai departe, pe directia inainte pana am intrat in Parcul National Retezat . Aici sunt o multime de  ” case ale saracilor ” dar spre surprindera noastra in mare parte cu obloanele trase.  Zapada , ce sa va spun, doar cat sa poti derapa in sant cu masina . Dupa cca o ora si o multime de poze, ne-am intors. O parte din ele le puteti vedea aici.

La iesirea din defileu, mai precis in dreptul frumosului complex : Centrul de conferinte Raul mare – Brazi era gata , gata s-o iau spre stanga, spre  soseaua  Hateg -Caransebes, cand  imi  aduc aminte de intrebarea bucurestianului : „…. partiile de la Rausor”.

O cotesc , brusc, la dreapta, pe podul peste Raul Mare,   si  in comuna  Rau de Mori, in dreptul scolii – o scoala noua, frumos renovata-  fac tot  dreapta inspre Biserica Colt si Castelul  din Carpati . Poate nu stiati in aceasta zona  a descoperit  Joul Verne  faimosul castel …

Sa n-o mai lungesc ca am talentul asta, dupa 9 km ajungem la : o coloana imensa de masini parcate. Am banuit ca trebuie sa fie pe aproape partiile. Dupa ce-am intors-o pe Sofronica , am pornit pe jos pana la partii.  Eu am ajuns pana la partii, Ghiocel care sta rau cu conditia fizica, mai avea cca. 200 -300de metrii cand a abandonat .

Concluzia este ca daca doriti sa vedeti „minunea” uramariti pozele mele

 

Mai multe despre zona si Parcul National Retezat puteti cititi aici

Posted on 27/12/2008, in fotografie digitala, partie de ski, Rausor, Retezat, sanius, ski, Sofronica, zapada. Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. E frumos la Rausor!! am multe amintiri placute de acolo!

  2. Frumoase poze, minunate locuri !

  3. minunat…

  4. pietre, dampuri,partia proasta, nu se ocupa nimeni de ea

  5. De anul acesta se ocupa, vezi tunuri de zapada, nocturna, etc…

  6. intra pe http://www.rausor-retezat.ro si cauta Cabana Trei Brazi , gasesti cazare la preturi super pentru Retezat si Rausor. Punem la dispozitie si monitori la cerere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: