Din nou despre taxa de autostrada


Pentru ca se apropie concediul, am scotocit pe net diverse legat de taxa de autostrada si uite peste ce-am dat:

Taxa de autostrada in principalele tari din EUROPA, pentru fiecare tara in parte.

[sursa poza]

Austria – Pentru a conduce pe o autostrada cu plata din Austria este obligatorie detinerea unui tichet special, pe care il puteti cumpara de la benzinarii, chioscuri sau granita. Valoarea sa este cifrata la 7,60 euro (pentru 10 zile), 21,80 euro (2 luni) 72,60 euro (anual). Exista si taxe pentru autostrazi: pe A10  – 9,50 euro (Tauern Autobahn), A13 – 8 euro (intre Innsbruck si pasul Brenner, la Granita cu Italia), A16 – 13,30 euro (St. Anton-Arlberg).
Belgia – Nu exista autostrazi cu taxe.
Bulgaria – Nu exista autostrazi cu taxe.
Cehia – Masinile trebuie sa aiba un tichet de taxare pentru a circula pe soselele de mare viteza. Acest tichet costa 200 coroane pe saptamana, 300  pentru o luna si 900 de coroane – un an, si se lipeste in coltul din dreapta sus al parbrizului. Masinile inchiriate in Cehia vor avea acest tichet pe parbriz.
Cipru – Nu exista autostrazi cu taxe.
Croatia – Se taxeaza pe autostrazile E59 si E70 ce pornesc din Zagreb : 171 kunas pentru Zagreb – Split – Dubrovnik si 56 kunas pentru Zagreb – Rijeka. Si accesul prin tunelul dintre Rijeka si Istria (tunelul Ucka) se plateste – 28 kunas.
Danemarca – Nu exista autostrazi cu taxa. Podurile  Storebaelt si Oresund au taxa de traversare, de 205, respectiv, 260 de coroane.
Elvetia – Pentru a circula pe autostrazile din Elvetia este nevoie de un tichet special (sticker) ce costa aproximativ 40 franci elvetieni (valabil un an), si care pemite accesul si prin tunelele Gothard si San Bernardino. Pentru tunelul Munt La Schera se platesc 15 franci elvetieni, iar pentru tunelul Sankt Bernhard – 30,5 franci elvetieni.
Estonia – Nu exista autostrazi cu taxe.
Finlanda – Nu exista autostrazi cu taxe.
Franta – Autostrazile cu taxa din Franta sunt cele marcate ca „Autoroute peage”. Semnul distinctiv este litera „A” in albastru. Exista nu mai putin de  81 de portiuni cu taxa pe autostrazile franceze. Cea mai ieftina, pe A36 – Belfort – Mulhouse (frontiera cu Germania) – 2,60 euro; cea mai scumpa, pe traseul A26/A5/A39/A40 – Reims – Tunelul Mont Blanc 49,60 euro.  In rest, pe A6, Paris – Lyon – 29,60 euro, A4, Paris – Reims – 9,20 euro. Exista cateva poduri si tunele unde se solicita o taxa separata. Pentru Tunelul Mont Blanc se platesc 32,30 euro.
Germania – Nu exista autostrazi cu taxa.
Grecia – Exista doua autostrazi cu taxa in Grecia. Una dinspre Atena catre Peloponez si cealalta de la Atena la Salonic. Pe 1/E75, Salonic – Katerini  – 1,40 euro, pe 8A/E94, Atena – Corint – 1,40 euro, pe 7/E65, Corint – Tripoli 2,70 euro.
Irlanda – Nu exista autostrazi cu taxe.
Islanda – Nu exista autostrazi cu taxe.
Italia – „Autostrade” este super autostrada italiana cu taxa. Se poate plati cu numerar, carte de credit (statiile mari) sau cu un card pre-platit (Viacard), care se cumpara de la statiile de taxare sau cu numerar, carte de credit (statiile mari) sau cu un card pre-platit (Viacard), care se cumpara de la statiile de taxare, la oficiile Automobile Club d’Italia (ACI). sau de la anumite benzinarii. Pentru orice informatii legate de autostrazi exista asa-numitele «Punto Blu» – birouri de informatii aflate pe principalele autostrazi. Taxele de autostrada variaza in functie de distanta parcursa, tipul de constructie si tipul vehiculului. Exista 2 modalitati de taxare: primul (majoritar) – se ridica un bilet la intrarea pe autostrada, care se prezinta la iesire, unde se face plata; al doilea – nu exista niciun bilet la intrare, dar se plateste o taxa fixa la prima statie de taxare intalnita. Exemple de taxe pentru automobile: Venetia – Milano, pe A4 – 14,50 euro; Florenta – Roma, pe A1 – 13,20 euro; Roma – Napoli, pe A1 – 10,50 euro; Pasul Brenner (Austria) – Modena, pe A22 – 18,40 euro.
Luxemburg – Nu exista autostrazi cu taxe. Autostrada Köln – Paris traverseaza tara.
Malta – Nu exista autostrazi cu taxe.
Marea Britanie – pe M6 se achita 4,50 lire sterline in timpul zilei (orele 6,00 – 23,00) si 3,50 lire sterline noaptea (orele 23,00 – 6,00). In capitala (Central London) a fost introdusa de curand o taxa zilnica menita sa fluidizeze traficul. Aceasta este de 8 lire sterline, se aplica intre orele 7,00-18,00 si permite in acest interval oricate calatorii in si in afara zonei.
Olanda – Nu exista autostrazi cu taxa. In Olanda, singura taxa (toll) perceputa este pentru traversarea tunelului Dordrecht, in valoare de aproximativ 5 euro/masina.
Polonia –  Pe A4, Katowice – Cracovia si pe A2, pentru alte trei portiuni, trebuie achitata suma de 11 zloti.
Portugalia – Exista o autostrada cu taxa, „Auto-Estrada“, ce face legatura (pe A1) intre Lisabona si Porto – 18,65 euro.
Rusia – Nu exista autostrazi cu taxe.
Serbia – Nu exista autostrazi cu taxa.
Slovacia – Nu exista autostrazi cu taxa dar trebuie achitata o vigneta in valoare de 150 de coroane – o saptamana, 300 de coroane – o luna, 1 100 de coroane – un an.
Spania – Autostrazile expres ale Spaniei, „autopistas“ sunt toate cu taxa si sunt identificate prin litera A. Cateva exemple: pe A7, Valencia – Alicante – 12,45 euro; pe A41, Madrid – Toledo – 6,20 euro; pe A7, Barcelona – Tarragona – 7,00 euro; pe A7, La Jonquera (frontiera cu Franta) – Barcelona – 12,16 euro.
Suedia – Nu exista autostrazi cu taxe.
Turcia – Se achita, pentru Edirne – Istanbul, pe E80 – 2,30 lire turcesti; Istanbul – Ankara, pe E80/89 – 3,70 lire” turcesti. Pentru Bosfor si Podul Fatih Sultan Mehmet se plateste o taxa suplimentara de 25 lire.
Ungaria – Este instituit sistemul vignetelor. Pentru cele patru autostrazi (M1/M3/M5/M7) costul acestora este: 1 170 de forinti – pentru 4 zile, din luna septembrie pana in mai; 1 530 de forinti – pentru 4 zile, din luna mai pana in septembrie; 2 550 de forinti – pentru 10 zile; 4 200 de forinti – pentru o luna; 37 200 de forinti – pentru un an.

[Sursa]

Atentie in Ungaria iti trebuie vigneta si pentru o sumedenie de alte bucatele de drum .  Harta cu toate drumurile pentru care este necesara vigneta in Ungaria o gasiti aiciAnunțuri

Posted on 27/05/2009, in taxa de autostrada, vigneta. Bookmark the permalink. 11 comentarii.

 1. La intrebarea asta tu poti raspunde … ai platit-o cu siguranta.
  Unul din abtibildurile de pe parbriz … Corect ?

 2. Care autostrada in Romania?

 3. Si vin cu o completare… 😛
  In Taialanda e aproximatin 200 RON pe an… strazi ca acesta

  Si mai au si express way… care e aproximativ 3,5 RON/la trecere pe ea.

 4. @ocsike – se pare ca Ghiocel se refera la vigneta din Romania . O platim dar autostrazi … pauza.
  Noroc ca ne-a lasat „impuscatu” doua. Pe a doua n-am reusit s-o terminam in 20 de ani …
  Cat priveste Tailanda eu credeam ca astia traiesc in pomi … Se pare ca noi suntem aia! (vezi CARICATURA ZILEI)
  Informatia e bine venita.

 5. andreileca78

  In Croatia si Serbia sunt taxe, aproximativ, un drum dus intors Romania – Pula (Croatia) prin Belgrad a fost 30 de auto in taxe de autostrada.

 6. andreileca78

  In Serbia exista autostrazi cu taxa, va spun din experienta.

 7. Multi cred ca traiesc… in pom (bananier)… dar din ce am vazut sunt cu mult peste noi… si nu am stat in hotel am stat mai la periferie… sunt primitivi intradevar… dar si asa par mai civilizati… :p

 8. @andrei78 -cum mai spuneam, ori ce informatie noua este bine venita . Eu am citat doar o sursa si din pacate prin vechea Iugosclavie n-am fost inca. Sincer m-am ferit de necunoscut si de politisti „balcanici”, dar mi-ar placea sa trec .
  Daca ma gandesc bine, ca sa ajung anul acesta pe Coasta de Azur, cel mai scurt drum ar fi pe la ei dar am ales un traseu cunoscut.
  @ocsike – Din pacate sunt foarte putini cei care sunt „sub noi” mi-ar fi foarte greu sa-i nominalizez.

 9. hello I was luck to discover your Topics in wordpress
  your Topics is exceptional
  I obtain a lot in your theme really thank your very much
  btw the theme of you blog is really magnificentsuper
  where can find it

 10. @bet365 – I’m happy to can help you !
  The name of my theme is Freshy by Julien De Luca – in wordPress.com –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: