Ma antrenez


Pentru ca doar peste  cateva zile incep semifinalele in Concursul GREENCHALLENGE ( pe 12 aprilie).

A trecut ceva timp de cand am realizat recordul personal absolut, respectiv un consum de 2,5 litri/100km, cu Sofronica (a se citi Citroen C4 , 1,6, HDI, Cupe) pe traseul Petrosani – Tg jiu.  Ori pentru ca mi-am pierdut dexteritatea am inceput antrenamentele.

Sambata mergand spre Geoagiu  mi- a venit ideea  sa-mi testez din nou calitatile  si-am reusit un consum de doar 3,8 litri. Puteam obtine chiar 3,6 dar m-am plictisit la intors si pe ultima suta am „aspasat-o” putin, vorba unui prieten.

Duminica mergem la Tg Jiu .  In Petrosani resetez computerul si  in Tg Jiu  dezamagire , realizez doar 2,8 litri cu 0,3 mai mult decat recordul.

Facem cumparaturile, ne mai invartim putin si  la iesire din Tg Jiu realizam deja 3,1 litri/100. Conduc cat pot eu mai bine si la intrarea in Petrosani constat cu placere un consum total (dus-intors)  de  3,4 litri , cu doar 0,1 litri/100 mai mare decat recordul .

Daca eram trist  la dus (eram departe de record) intorsul a fost exceptional. La „record” am mers primii 50 de km cu 2,5 litri/100 si intreg traseul l-am facut cu 3,3 litrii,  acum dusul facandul cu 2,8 , si intreg traseul cu  3,4 litrii , a fost mult, mult mai bine.

Inseamna ca la intors consumul a fost poate de 3,2 litrii/100 daca pe  medie a iesit 3,4  , ori asta este un nou record.

Ca sa fiu mai convingator.

Totalul  kilometrilor parcursi :

Viteza medie :

http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-serbionel/

Posted on 22/03/2010, in C4, Citroen, Concurs, condus eco, consum mic, consum minim, Sofronica. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. eu dus intors mai putin de 6 nu am facut (Bora 1.6 benzina)

  2. @andreileca78- Vezi Andrei asta este diferenta intre benzina si motorina.
    Singurul avantaj al benzinei , zic eu, este ca motorul este mai silentios. Toate masinile care le-am avut inainte de Sofronica au fost pe benzina dar n-as mai reveni la benzina.
    Poate la un hibrid electric sau pe hidrogen …asta daca mai traim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: