Sarbatoarea Narciselor


Mare sarbatoare , mare are loc maine , la margine de Tg Jiu, mai precis in  Preajba,  comuna limitrofa orasului lui Brancusi.

Si pentru ca prima mea sotie a mers la serviciu, si sambata,  sa faca rost de bani ca sa avem noi in concediu, eu am ramas de capul meu.

Si cum sa stau eu  singur acasa , hai sa dau o fuga la Tg Jiu sa vad ce fac … narcisele . Eram bine informat de colegul meu Doru cum ca sarbatoarea are loc maine si ca narcise sunt din abundenta.

Am ajuns repede , la zece eram la poarta colegului. Dupa ce i-am cunoscut mama , cei doi caini ( unuia nu i-a placut de loc de mine… dar nici mie de el) cei trei purcelusi minunati , dupa ce i-am inspectat de la un capat la altul gradina , am analizat fiecare pom fructifer, ca doi  gospodari  priceputi ce suntem – mai ales eu, am purces spre Poiana narciselor.

Mai fusesem acum cativa ani dar cu siguranata daca  eram singur nu le mai gaseam.  In preajma acestora mai marii urbei au aranjat totul pentru o reusita serbare campeneasca . Totul este sa tina si vremea cu dansii ca prognozele sunt cam proaste.

Am gasit narcisele niste pete de culoare alba pe suprafete foarte intinse. Am cules cateva , nu multe ca sa le ajunga si altora …

Apoi am dat o tura in Tg Jiu unde am mancat covrigi , ne-am facut o poza la Poarta sarutului si la Masa tacerii, vremea fiind splendida iar parcul de nota 10.

N-am vrut sa plec acasa pana n-am vizitat si pista de motocros  unde am intalnit doua avioane usoare, mai multe dispozitive cu motor ce se  ataseaza parapantelor si nu in ultimul rand niste bughi-uri, parca asa le spune. Dar despre toatea astea poate maine.

Incarcat cu de toate,  nu se putea scapa altfel, m-am despartit de colegul meu si mama sa, o femeie minunata, pana luni cand cu siguranta vom dezbate impresi din frumoasa sa localitate natala .

Pentru cei ce va plac serbarile campenesti  si florile nu scapati ocazia .  Pe centura Tg Jiului, cum treci de Artego , venind de la Petrosani , drept inainte , pe langa piata tiganilor de haine vechi. De aici nu aveti cum sa va rataciti,  drumul va conduce la sarbatoare.

Mai jos puteti vedea cam ce e pe acolo !

Posted on 07/05/2011, in narcise, Poiana Narciselor, Sarbatoarea narciselor, Tg Jiu. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. ce frumos culegeti narcise…pentru cine erau? sper ca pt ghiocel

  2. si eu care credeam ca sunt pt doru care si el era la cules…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: