Intr-o plimbare ” am scanat ” zona Hategului pe o arie de cativa kilometri


Sambata ne-am decis sa iesim din casa. Eu voiam sa testez navigatia de pe noul telefon, navigatorul cu Google respectiv Google maps.

Pentru ca telefonul nu are nici o harta , in casa prin reteaua wireles i-am cerut sa ma duca la Arad. A mestecat el ceva si mi-a spus ca in 3 ore si ceva ajung.  Ne-am suit in Sofronica si-am plecat .

Harta mi s-a parut destul de buna. Ca o prima parere , pentru Romania,  chiar mai actualizata decat cea a lui IGo . Un minus ar fi acela ca desi arata cu albastru traseul de urmat, daca te abati de la el, nu te avertizeaza de loc. Nu te bate la cap nici cu ” ati depasit viteza legala” capitol la care Ioana este  specialista. Pana la Hateg  am mers fara probleme, navigatorul neavand ce sa faca doar sa-mi arate drumul. Cunoaste si centura, relativ noua, de la Hateg.

In Hateg am vrut sa ma abat de la traseu  in ideea de a vedea pe langa traseul Petrosani- Arad cat de multe drumuri laterale a mai salvat. Si am aflat ….Nici n-am apucat sa ies din Hateg, catre General Berthelot, ca s-a si terminat harta.  Sageata care-mi indica pozitia se deplasa pe un ecran gol.

Primele impresi sunt chiar foarte bune. Imi face impresia ca hartile lui Google sunt mult mai analitice. Schimbarea directiei de mers o face in engleza (nu stie romaneste) dar asta n-ar fi un neajuns. Descoperisem ca are in memorie si locuri de agrement, hoteluri, benzinarii capitol la care se pare ca-l depaseste pe IGo my wai.  Dar nu vreau sa ma pronunt inca. O voi face dupa ce ma intorc din concediu cand vreu sa-l testez, prin mai multe tari si comparativ cu navigaria clasica. Dar sa revin la plimbare .

Am facut un popas la balta de pescuit  din localitatea General Berthelot, la conacul acestuia recent reconditionat,care m-a lasat cu gura cascata, dar despre asta alta data. Ne-am continuat drumul spre comuna Densus dar inainte am facut dreapta spre Rachitova. Ne-am dus pana-n Boita apoi Rachitova, Ciula Mica, Valisoara si in final Densus . Sa nu credeti ca toate aceste comune-sate  sunt pe aceeasi directie . Nu sunt in trei directi diferite  pe care le-am abordat dintr-un punct comun. Cu alte cuvinte  ” am scanat zona” pe o arie de cativa buni kilometri.

Din Densus, tot pe coclauri, prin Pesteana am mers spre destinatia finala, Sarmisegetusa. Cand spun coclauri sa nu credeti ca am mers pe drumuri de tara. Nu, drumurile toate, spre surprinderea mea,  sunt asfaltate si destul de bune doar ca sunt drumuri comunale.

Cu o vizita la Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Capitala Daciei Romane, cu milenii in urma, ne-am incheiat  plimbarea. Peste cateva zile o sa vedeti toti bolovanii pe care i-am fotografiat  acolo si nu numai …

 

Reclame

Posted on 25/09/2011, in zona Hategului. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: