Spre culmile Alpilor prin curtile localnicilor


De la Innsbruck la Prutz, aproape de granita Elvetiana, am ajuns repede.

La ora 16 eram cazati intr-un elegant Gastrof al postei .

Ne-am facut ultimile aprovizionari de la un supermarchet local iar apoi am pornit la plimbare, sa descoperim imprejurimile.

Si pentru ca Prutzul era situat intr-o vale, de o parte si de alata, strajuita de munti inalti iar la inaltimi ametitoare erau case, case locuite, m-am hotarat sa vad cum se ajunge la ele.

Si am urcat ce am urcat pana ce Ghiocel a inceput sa-mi planga.  Pantele incepeau sa fie destul de abrupte, dar pe ele circulau totusi oameni, iar casele erau  din loc in loc,  una mai sus ca alta.  Am fortat eu putin nota , ignorand  „semnalele”  lui Ghiocel pana ce gluma s-a ingrosat.  Pe masura ce urcam pantele se inaspreu . Curbele in ac de par precum si lipsa parapetilor pe alocuri mi-au speriat tare nevasta.  M-am linistit, am oprit intr-o zona mai accesibila si am trecut la fotografiat peisajul de altfel exceptional.

Sincer ma intrebam cum pot ajunge oamenii locului la casele lor, zilnic,  pe asemenea pante, cu atat mai mult iarna.

Aici chiar au nevoie de masini  puternice,  ideale fiind cele 4 x4. Trebuie sa recunosc ca au trecut pe langa noi, in viteza, dupa ce am oprit si le-am facut loc, masini relativ modeste  conduse chiar de femei.

Le-am admirat , pentru ca de ce sa nu recunosc, traseul era greu chiar si pentru  barbati, cu atat  mai mult pentru  femei.

In timp ce Ghiocel isi revenea ne-am reintors la hotel unde internetul ne-a umplut ultima parte a zilei. A doua zi, de dimineata am intrat fara probleme in Elvetia .

Pentru junior, dar nu numai, am indentificat  traseul de care v-am vorbit.


Mai multe poze poate sunt elocvente.

Posted on 21/10/2011, in CO, Concediu, Concediu 2011, Concediu toamna 2011, Prutz. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: