St. Moritz – Switzerland


Am sarit putin peste ordinea fireasca a lucrurilor, cu postul : „Farurile care urmaresc curba nu sunt un moft, credeti-ma !” tocmai pentru a va arata, pe filmulet, unde ne-a trimis sa ne cazam juniorul .

Primul obiectiv turistic important , fixat inca de acasa, a fost statiunea Elvetiana St. Moritz. Aveam informatiile mele cum ca aici se aduna lumea buna, cu bani , din toata Elvetia si nu numai. Nu puteam sa mor si sa n-o vad,  asa ca am vazut-o si trebuie sa recunosc  ca este minunata . Cum am mai zis as compara-o cu Monte Carlo de pe Coasta de Azur . Curatenia, cladirile minunate, vechi si noi, lacul, muntii inalti ii dau o nota de distinsa eleganta.

Prima data am parcat  undeva pe versantul din dreapta al muntelui, in apropierea unui teren de golf. De unde  am incercat sa vedem si sa fotografiem   privelistea lacului dar mult mai tarziu am gasit locatia potrivita.  Ne-am plimbat pe stradutele inguste,  conform obiceiului, cu Sofronica  pana ce intr-un tarziu am parcat pe malul lacului. Si fiindca vremea era minunata am luat trepiedul, si aparatul de filmat si am plecat in promenada. Un imens parc pe malul lacului cu o priveliste ca-n povesti.

Ghiocel a descoperit si patinoarul unde la temperatura de 25 de grade se patina.

Cu greu am reusit sa ne despartim de St.Moritz  indreptandu-ne spre Italia, unde in jurul lacului Como speram sa gasim o cazare mai ieftina.

Am traversat repede cei cca 130 de km de Elvetie urmand ca dupa o plimbare pe malul lacurilor Italiene sa reintram in Elvetia, pe la Lugano,  a doua zi .

Ceva poze  

Posted on 25/10/2011, in Concediu, Concediu 2011, Concediu toamna 2011, St. Moritz. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Intradevar este foarte frumos la St Moritz , l-am bifat si eu de 2 ori dar deoarece este in apropiere vama cu acei vamesii prea zelosi(inspre Tirano) nu cred ca o sa mai merg de curand pe acolo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: