Acordul comercial de combatere a contrafacerii, pe scurt – ACTA –


Auzim tot mai mult in ultimile zile despre  ACTA, despre inasprirea  drepturilor noastre pe internet.

Deci , ce este ACTA ? 

Conform siteului stiriROL.ro, ACTA , in romaneste,  „Acordul comercial de combatere a contrafacerii( Anti Counterfeiting Trade Agreement, abreviat ACTA) e un tratat comercial plurilateral, propus ca raspuns la „cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si cu lucrari protejate de drepturi de autor”. Domeniul de aplicare al ACTA este mai larg si include contrafacerea bunurilor fizice, cat si distribuirea acestora prin internet „.

Se pare ca , conform unui acord semnat in secret de catre guvernantii nostri,  sub conducerea premierului Boc, prin reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe,  la Tokyo, in Japonia si apoi  la Bruxelles, in Belgia , Romania se aliniaza la tendinta tarilor care au lansat  initiativa.

Prin acest act internautii vor fi urmariti pentru a preveni orice tentativa de frauda. Descarcarea ilegala de filme sau muzica de pe internet va fi imediat depistata si pedepsita chiar cu puscaria. Pana si simpla vizualizare a unui videoclip sau film piratat aduce mari probleme. Conform tartatului se permite politiei internetului sa-ti fie blocat automat IP-ul, sa-ti fie retrase domeniile site-urilor piratate sau sa ti se impuna plata unor despagubiri. YouTube e in pericol. Acest canal nu va mai putea difuza clipuri, emisiuni sau filme decat in urma unui acord clar cu casele de productie sau cu artistii. Providerii de internet vor putea intra in calculatoarele noatre , ca sa verifice daca softurile sau sistemele de operare instalate au licenta. Conversatiile pe messenger sau e-mailuri pot fi interceptate si stocate, urmand a fi folosite oricand impotriva utilizatorilor de internet.

Atentie! Verificarile se fac fara obtinerea unui mandat judecatoresc.

Tratatul urmeaza sa fie discutat de Parlamentul European in luna mai. Daca va fi aprobat, toate statele membre al UE vor fi obligate sa-l puna in aplicare.

Si ai nostri incep sa protesteze in tot mai multe orase cum ar fi: Alba Iulia , Bacau,  Brasov, Buzau, Targu Mures, Focsani, Craiova, Iasi si  Sibiu.

Desi n-as zice ca ma incadrez in prea multe din articolele infierate de noul acord nu pot sa nu recunosc ca ma deranjeaza unele dintre prevederi printre care, sub nici o forma, nu voi putea fi deacord sa mi se intre, de catre provideri, in propriul calculator,  fara un mandat judecatoresc, sau sa-mi fie interceptate si stocate mailurile sau conversatiile private de pe messenger.

Consider ca se impune sa sprijinim miscarea creata pe  plan international impotriva limitarilor drepturilor cu greu castigate !

Reclame

Posted on 13/02/2012, in ACTA. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: