Un drum de Craiova


Nu mai fusesem de mult in Banie .

Probleme de servici m-au condus ieri in capitala Oltenilor.  Asa se face ca dis de dimineata, pe la 5 jumate,  am pornit la drum.  Drumul a fost  groaznic. De mult n-am mai avut „placerea”  de o asemenea plimbare …  Dimineata in Petrosani erau -6 grade iar toata apa  provenita din topirea zapezii, de cu o zi inainte,  se transformase  in ghetus.

Si asta n-ar fi fost de ajuns daca,  la ora inca nocturna,  nu era si o ceata de nu vedeai la  mai mult de 50 de metri. Am mers in conditiile descrise pana la Tg  Jiu , in mai bine de o ora si jumatate. In mod normal ajungeam in mai putin de o ora …

Ma gandeam, la un moment dat,  chiar sa renunt la drum, intrucat  nu eram convins ca  ajung la seminar in timp util,respectiv ora 10. Totusi , datoria e datorie,  mi-am continuat drumul printr-o ceata la fel de deasa,  sperand tot timpul ca se va  ridica. Au fost portiuni si mai bune care mi-au permis sa intru in  Craiova exact cand ceasul batea de ora 10. Multumita unui trecator am gasit in urmatoarele 15 minute si Hotelul Platza , chit ca  orasul este un santier si pe deasupra, plin de nametii de zapada, care  m-au lasat fara grai. A nins foarte mult in Craiova  in ultima vreme, dar nu numai aici. Peste tot nametii de zapada , uneori cat casa, blocau locurile de parcare, benzile de circulatie, nu mai vorbim de trotuare. Norocos cum sunt am gasit  repede un loc de parcare , in vecinatatea unui morman de zapada. In parcarea hotelului nu puteai arunca un ac.

M-am seminarizat si m-am intors spre casa.

Traficul in Banie la ora 16,30 era o nebunie, ma credeam la Bucuresti. Totusi la intoarcere am venit de doua ori mai repede decat la dus , ceata se ridicase iar drumul era curat.  Singurul lucru la care trebuia sa fiu atent erau pietonii care neavand pe unde sa circule circulau de acum pe carosabil.  Pe parcurs am facut si niste poze , poate nu stiti cata zapada a cazut in Oltenia .

 

.

 

Reclame

Posted on 24/02/2012, in Craiova. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: