Iesirea la picnic implica cunoasterea legii


De dimineata stirile TV prevesteau o vreme foarte calduroasa pentru weekendul acesta si zona noastra. In jur de 20 de grade.

La ora cand scriu, ora 10,  soarele straluceste cu putere dar temperatura , la umbra este doar 6-7 grade. Cu siguranta pe la pranz se vor atinge temperaturile prognozate.

Pe o astfel de vreme, dupa o iarna lunga, una dintre cele mai lungi din ultima perioada, cred ca multa lume -si doreste o iesire la iarba verde, dar, atentie de anul acesta exista o lege care  ne reglementeaza iesirea .

Desi sunt satul pana peste cap, de legi, legislatie, norme si alte lucruri scrise, pentru a nu cadea in pacat, am citit de dimineata si Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic , pe scurt legea picnicului, promulgata  ieri de Presedinte.

O sa va redau mai jos toate  obligatiile pe  care le aveti, de acum inainte, cand iesiti la picnic , inserate in art.7 .

Art. 7. – Persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic au următoarele obligaţii:

a) să nu distrugă, modifice sau să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor prevăzute la art. 3 lit. c) şi d);
b) să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
c) să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;
d) să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze în permanenţă;

e) să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective;
 f) să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
g) să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop;


h) să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate;
i) să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă;
j) să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise;


k) să nu hrănească animalele sălbatice;
l) să nu îndepărteze, să nu rănească sau să nu distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit;
m) să nu posteze semne sau mesaje;
n) să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori;


o) să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate;
p) să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
r) să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.

Important de stiu este ca nu veti putea iesi la picnic oriunde ci doar in „zone special amenajate si zone indicate pentru activitatile de picnic ..”  

Atentie ca amenzile pentru nerespectarea legii sunt chiar foarte mari.

In mare sunt in asentimentul legiuitorului cu aceasta lege, pentru ca de foarte multa nesimtire da dovada  romanul nostru cand iese la iarba verde dar ma indoiesc ca exista fonduri pentru tot ce presupune legea, de la amenajari,  indicatoare -marcaje dar si  inspectarea zonelorsi verificarea persoanelor care desfasoara activitati de picnic.

Si pentru ca pozele le-am gasit undeva prin hard discul cu amintiri  chiar mi-au facut pofta de o iesire. Voua nu ?

Reclame

Posted on 17/03/2012, in iarba verde, iesire la iarba verde, legea picnicului, picnic. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. In mare parte, legea e de bun simt. Poate asa, unii vor invata fortat ceea ce ar fi fost normal sa fie invatati in cei 7 ani de acasa. Dar ce te faci cand „cap sec” o interpreteaza dupa cum are nevoie buzunarul lui? Si iti spune ca nu ai voie sa mananci nici macar un sandvici in locuri neamenajate? Asta inseamna ca daca eu vreau doar sa ma plimb in padure si sa rontai un mar, sunt pasibila de amenda. Ca vorba aia…am potential pentru picnic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: