La cursa care ne-a tinut cu sufletul la gura se fac inscrieri pentru 2013


Cererile de participare la cea e mai dura cursa  din lume,  Red Bull X-Alps, pot fi depuse incepand cu  15 iulie a.c. Sportivii care aspira  la faimoasa cursa  trebuie sa se inregistreze  până pe 15 septembrie 2012 .


Vor fi selectionati 30 de sportivi din întreaga lume in functie de capacitatile lor sprtive, de zbor si alpinism, experienţa şi forţa mentală necesară pentru a finaliza o asemenea cursa.

Red Bull X-Alps 2013 va fi a şasea ediţie a  spectaculosului  eveniment . Sportivii trebuie să călătorească non-stop, aproape 900 km în Alpi, de la Salzburg la Monaco pe jos sau cu parapanta.

Formatul editiei  va rămâne aceeaşi şi fanii vor putea urmări toata acţiunea în timp real pe harta  interactiva . Cu toate acestea, vor exista câteva modificări in regulament. Perioadă de odihnă obligatorie se va  prelungi  la şase ore şi jumătate de la 22.30 la 05:00 în timp ce ori ce echipament  de zbor  prototip  va fi interzis. O alta modificare ar consta in faptul ca sportivii vor putea avea un  al doilea sustinator.

Ediţia din 2011 a cursei a fost câştigata de Christian Maurer (Elvetia), pentru a doua oară, după un incredibil  zbor cu parapanta. El a terminat în 11 zile, 4 ore şi 22 minute, urmat de Petrosaneanul nostru Toma Coconea . El a parcurs 981 de km pe jos şi 826 km în zbor în cele 14 zile de concurs.

In aceasta incredibila cursa in medie  peste o treime de participanti sunt obligaţi să se retraga, făcându-o astfel una  dintre cele mai dure competitii de aventură din lume.

Sa speram ca de data aceasta Tomita isi v-a lua revansa si va fi in 2013  primul care ajunge la Monte Carlo.

Anunțuri

Posted on 11/07/2012, in Red Bull, Toma, TOMA COCONEA, X-Alps, X-Alps adventure. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: