Reabilitarea blocurilor de locuinte doar in municipiile resedinta de judet …


Am citit pe siteul Fonduri-structurale.ro  ca  din toamna acestui an, blocurile de locuinte din municipiile-resedinta de judet vor putea beneficia de lucrari complexe de crestere a eficientei energetice cu ajutorul fondurilor europene.

Schema de finantare se va aplica blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse din municipiile resedinta de judet (peste 50% dintre familiile – proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie de maximum 500 de euro). 

sursa poza [cugetliber.ro]

Bugetul schemei de finatare este asigurat in proporte de 50%  din FEDR, restul din contributia nationala (co-finantare de la bugetul de stat, contributia autoritatilor publice locale si a asociatiilor de proprietari).

Beneficiarii vor trebui sa participe financiar la aceste lucrari printr-o cofinantare de 40%. Restul fondurilor necesare (60%) pentru fiecare lucrare va fi asigurat din bani europeni nerambursabili din FEDR si bugetul de stat. Ratele de cofinantare ale autoritatilor publice locale si asociatiilor de proprietari vor fi modulate in functie de proportia in cladire a familiilor cu venituri reduse, dupa cum urmeaza:
30% contributia autoritatii publice locale si 10% contributia asociatiei de proprietari, in conditiile in care mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie sub 150 de euro;
20% contributia autoritatii publice locale si 20% contributia asociatiei de proprietari, in conditiile in care mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie sub 350 de euro;
10% contributia autoritatii publice locale si 30% contributia asociatiei de proprietari, in conditiile in care mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 de euro.

Avand in vedere faptul ca programul se va inchide in anul 2013, schema propusa are un caracter pilot pentru actuala perioada de programare, experienta acumulata putand fundamenta investitiile in eficienta energetica a blocurilor de locuinte pentru perioada de programare 2014-2020.

Reclame

Posted on 14/07/2012, in reabilitare, reabilitare termica. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: