Hungaroring 2012, cu peripetii (1)


In preziua plecarii mezinul  echipei face febra. Se punea sub semnul intrebarii plecarea. Din solidaritate totusi a doua dimineata este la „start”… febra mai scazuse ca urmare a antibioticelor.

Facem fara probleme cei 530 de km pana in capitala Ungariei unde eram cazati la un hotel frumos. Aici mezinul prefera sa ramana in camera, febra inca-l mai incerca. Plecam spre Hungaroring sa ne luam bilete. Pe drum ajungem la concluzia ca nu putem lua bilete fara  mezin, punandu-ne tot felul de intrebari : daca starea sanatatii nu-i v-a permite sa participe , daca va ploua sau va fi canicula insuportabila , daca si daca …?

Ajungem la Hungaroring unde pista era pregatita pentru marea sarbatoare.

Suporterii impanzeau locurile de campare din jurul pistei, bere si mancaruri traditionale ca la o mare sarbatoare.

Dupa ce unii care nu sofau mai sorb cate o bere,spre seara, ne intoarcem la hotel …

nu inainte de a face turul circuitului, de jur imprejur care ne-a sleit de puteri :

Piscina, sauna  si sala de forta au fost marea atractie pe tot parcursul sejurului. Pe o caldura medie de peste 35 de grade o balaceala era  un vis.

A doaua zi echipa complecta  cobora la micul dejun care ne depaseste asteptarile. Din motivele prezentate mai sus mezinul se intoarce in camera racoroasa. Noi ceilalti decidem sa vizitam Budapesta considerand neoportun sa plecam fara colegul nostru pe circuit.

Ne hotaram sa cunoastem orasul cu BIG BUS Tours. Pretul 6000 de forinti dar a facut toti banii.

Cu caciuli improvizate din hartie, pentru ca pe ale noastre le uitaseram in acasa, ne protejam de insolatie. Ne plimabam mai bine de trei ore pe o canicula greu de suportat. Din vorba-n vorba cu taxatoarea  aflam ca in pretul biletului este inclusa si o plimbare cu vaporul pe Dunare  si o plimbare nocturna, ba mai mult ca biletul este valabil doua zile.

Asa se face ca doua zile, cat timp cel mai tanar bolea si-si lua pastilutele la ore regulate in camera hotelului restul prapaditilor ne-am dat cu BUS-ul. Avantajul acestuia este ca te poti opri la ori ce obiectiv turistic doresti  si sa-ti continui traseul cu urmatorul. Poti cobora de cate ori vrei sau sa te plimbi de dimineata pana seara. Daca initial cu toti stateam pe ganduri la a plati cei 6000 de forinti (aproximativ 9 euro) in final decizia s-a dovedit a fi cea mai buna.

Atentie amatorilor, sunt multe oferte de vizitat orasul, incepand de la 3000 de forinti, dar nu toate au  facilitatile lui BIG BUS Tours iar traseele sunt diferite.

(Urmeaza continuarea )

Reclame

Posted on 04/08/2012, in BIG BUS Tours, Budapesta, Hungaroring 2012, Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: