Azi mergem la Curtisoara


Vizualizand pe facebook  273 de locuri pe care trebuie să le vezi înainte să pleci din România am dat intamplator peste poza de mai jos.

Face parte din Muzeul Etnografic in aer liber din Curtisoara, care a fost amenajat intre anii 1968-1975 si care este prezentat minunat pe siteul ” Romania www. my country .ro” 

Curtisoara este o localitate situata la numai 10 km nord de Targu Jiu.

Muzeul, pe langa care am trecut de zeci de ori, este  amplasat intr-un cadru natural de exceptie care reproduce la scara mai mica aproape toate formele de relief . Se spune ca are o suprafata de 13 ha fiind coagulat in jurul unei parti a domeniului familiei Cornoiu, mostenitoarea culei construita la inceputul secolului al XVIII-lea, actualmente cea mai mare si mai bine pastrata constructie de acest tip din Oltenia. In incinta sa se gasesc tot felul de obiecte etnografice, piese de mobilier taranesc si costume gorjenesti.

Dar tineti aproape !

Reclame

Posted on 22/09/2012, in Curtisoara, muzeu taranesc, Muzeul Etnografic in aer liber din Curtisoara, Muzeul satului, muzeul satului Curtisoara. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: