Trenul Regal


Mare valva mare in urbea noastra de cand cu locomotiva de la pasarela.

https://i1.wp.com/farm9.staticflickr.com/8063/8240924559_27ab57608f.jpg

Pentru ca azi se zice ca se implinesc 100 de ani de la infiintarea depoului Petrosani edilii au decis sa faca o surpriza populatiei si sa le prezinte acestora trenul Regal. Faptul ca l-am vazut de dimineata, de departe, de pe geamul biroului, m-a determinat sa decid ca imediat ce ies de la servici sa dau o fuga in gara (pe peron cred ca n-am mai fost de zeci de ani)  sa vad si eu … minunea.  Si am vazut-o !

https://i1.wp.com/farm9.staticflickr.com/8479/8240941189_83f717c299.jpg

La ora 16 am terminat cu tenisul, am parcat in zona CEC-ului, mi-am luat aparatul de fotografiat si-am dat fuga in gara. Garnitura are dupa parerea mea mai bine de 80 de ani, fiind realizata in 1928, drept pentru care n-am apreciat-o ca senzationala. Timpul trecut peste ea a condus la estomparea  maretiei acestui tren. Cu toate acestea trenul este inca minunat. Mi-a placut !

Desi pozele sunt cum sunt, (n-am sesizat ca lentilele se aburisera de la pozele facute in afara) in tren temperatura fiind mult mai ridicata,  va ve-ti putea da seama  ce inseamna un tren regal  realizat cu zeci de ani inaintesi cei care n-ati avut norocul meu.

Una peste alta am avut si o revelatie cand am vazut pe locomotiva cu abur ca depou de garare este Arad. Cu siguranta si vagoanele au fost construite tot  in orasul meu natal, la Uzinele de Vagoane !

IMG_9800

Urmariti mai multe  poze .

Reclame

Posted on 04/12/2012, in trenul Regal. Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. Este meritul Directorului General al CENAFER Dionisie Daniel Ardelean impreuna cu cei doi parteneri CJ HD si Primaria Petrosani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: