Transalpina ski resort – un santier in lucru !


O noua statinue aparuta pe harta patriei care nu putea sa ne scape, cu atat mai mult cu cat se afla la doar 32 de km de  Petrosani.

Asa se face ca ieri, cu burtile pline dupa un Craciun inbelsugat, de comun acord cu juniorul, ne hotaram sa vedem daca putem ajunge in Valcea, pe drumul 7A Petrosani-Obarsia Lotrului, in ideea de a imortaliza cateva imagini  din Transalpina ski resort – un santier il lucru – de ski pe care-l stiam din vara.

De obicei acest drum este inchis iarna si ne asteptam ca istoria sa se repete.  Totusi cateva poze, puse pe facebook, cu minunata priveliste a lacului Vidra, vazuta de pe partie ne-au starnit curiozitatea.

Fetele, mai putin dornice de senzatii tari au preferat sa ramana acasa, noi in schimb am pornit-o la drum, de data asta cu Fortosul ( WV Polo 1,9 diesel 132 HP) pe o ceata foarte deasa in Petrosani. Spre bucuria noastra in apropierea Jietul cerul se lumineaza devenind propice fotografiatului. La intrarea in Cheile Jietului ne intampina  semnul cu inchiderea drumului pe care cine sa-l respecte.

Ne continuam traseul cu atat mai mult cu cat acesta este curatat, foarte practicabil. Zona in chei este minunata cu toate ca ai imprezia ca zapada cazuta nu este prea mare. Drumul nesperat de bun – mai bun ca vara- ajungem in mai putin de o ora la Obarsie. Aici ramanem surprinzi ca Transalpina 67C  Obarsie-Ranca este intradevar inchis. Pe el nu se poate circula.

La fel pe Sebis – Obarsie (67C).

Drumul spre Vidra este si el curat,  pe alocuri uscat . De aici la o aruncatura de bat ajungem la Transalpina ski resort  nu inainte de a imortaliza imaginea hibernala a lacului Vidra.

Santierul skiabil ne cam dezamageste. Printre macarale si noroaie – temperatura fiind intre 3-4 grade, cu plus – se desfasoara in fata ochiului partia cu altfel frumoasa telecabina. Ne interesam de partie (Cristi avea placa in masina) dar si de programul telecabinei.

Cu durere in suflet constatam ca programul telecabinei s- a terminat de cateva minute si ca nu putem urca pentru a imortaliza si de sus privelistea. Mai zabovim o vreme printre skiori facem ceva poze si ne intoarcem pe acelas traseu acasa.

Mai jos priviti si partea frumoasa a lucrurilor :

O zi minunata  petrecuta, in natura,  cu fiul meu !

Posted on 26/12/2012, in Obarsia Lotrului, Transalpina ski resort, Vidra. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: