Sofronel versus Sofronica


Bolnavi cum suntem (eu dar si Ghiocel) a trebuit sa-i dam un nume noului C4 . Si cum nimic mai bun nu ne-a trecut prin cap, ca sa le putem diferentia,  l-am denumit,  pana una alta,  Sofronel.

Pentru cei interesati o sa compar cateve caracteristici ale celor doua Citroenuri, ambele  C4. Unul fabricat in 2005, Sofronica, cel de-al doilea in 2011, Sofronel.

Totul a plecat de la faptul ca Ghiocel afirma ca Sofronel este mai inalt  pentru ca ea urca mai …

Precizez, de la inceput, ca ambele autoturisme sunt de 1560cmc, HDi de 110 CP.

In ce priveste dimensiunile stam cam asa :

– Sofronel este mai lung cu  5,5cm decat Sofronica (432,9-427,4) ceea ce a apreciat Ghiocel ca este nasol tare, pentru ca , cica, eu abea o parcam pe Sofronica, apoi una mai mare. Observati ce parere „buna” are despre sotul ei, un sofer de 40 de ani, fara nici un accident la activ, si care a plimbat-o mii si mii de km prin toata Europa fara nici macat un avertisment din partea politiei   ;

– Sofronel este si mai lat cu 2 cm si mai inalt cu 4,6  de cat Sofronica.  De aici i se trage si urcatul mai greu. Ma intreb ce se facea daca-mi luam un  ROVER Evoque … Norocul ei ca n-aveam atatia bani !

– Cat priveste greutatea Sofonel este mai sclab cu 4 kg ceea ce nu-l face si mai rapid . Ajunge suta de kilometri in 11,3 secunde cu 0,1 secunde  mai lent ca Sofronica;

– Consumul, in schimb, este   usor mai mic :  Sofronel = 5,8-3,9-4,6,  Sofronica 6-4-4,7,  diferenta de dor  0,2-0,1-0,1 ;

-Viteza  maxima a lui Sofronel este mai mica cu 2 km/h  (190 Sofronel -192 Sofronica) ceea ce o incanta pe Ghiocel, nu mai pot goni asa tare .. .

Noxele de poluare,  respectiv emisia de CO2,  este mai buna pentru Sofronel, 119 g/Km (euro5) fata de Sofronica 125 (euro3).

Aici fac o referire la  legea asta cu poluare care inca este in vigoare pana la aparitia timbrului verde,  Sofronica care era Euro 3 avea noxe de 125 g/km  pentru care trebuia sa plateasca noul cumparator cca 1700de euro. In schimb observ ca toate  Citroenurile  noi, pe benzina,  ma refer aici doar la C4, au emisia de CO2 cuprinsa intre 143-148 g/km si sunt euro 5 si  6 pentru care probabil nu se v-a plati nimic sau foarte putin. Si unde mai pui  destul de mult peste Sofronica .

V-am plictisit destul inchei cu promisiunea ca o sa mai auziti de Sofronel !

Posted on 26/01/2013, in C4, Citroen, Citroen C4, Sofronel, Sofronica. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Ce pot sa va spun este ca dupa un an cu Sofronel consumul sau este putin mai mare decat al Sofronicai, poate 0,5l /100 .
    Nu este mult dar eu speram contrarul !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: