WORKSHOP la Petrosani – Exploatarea resurselor minerale conventionale in contextul dezvoltarii durabile – Prima zi


Lucrarile workshop-ului au inceput joi 18 aprilie,  incepand cu ora 14 in Sala de Evenimente a firmei GEROM International SA din str. 1 Decembrie 1918, nr. 1

Organizatorii principali, Primaria Municipiului Petrosani si Universitatea din Petrosani la care s-au alaturat o multime de alte institutii de prim rang  din tara dintre care amintesc  Universitatea de petrol si gaze Ploiesti, ICPM SA Petrosani, INSEMEX Petrosani, ICSITMPL Craiova, Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, Societatea Nationala de Inchideri de Mine Valea Jiului SA, Societatea Nationala a Huilei Petrosani SA, GEROM International SA, Fundatia „Sfanta Maria Valea Jiului”  , Fundatia pentru Dezvoltate Bazata pe cunoastere, Academia de Stiinte Tehnice din Romania, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, Asociatia Generala a Inginerilor din Romania, Inspectoratul Judetean de Politie.

Sponsori, GEROM International SA si Fundatia ” Sfanta Maria” Valea Jiului.

Lucrarile workshop-ului s-au desfasurat, in plen si pe sectiuni, dupa cum v-am mai precizat, joi si vineri.

Din prezidiul primei zi nu au lipsit  presedintele, dr.ing. Tiberiu IACOB RIDZI, Primarul Municipiului Petrosani dar si somitati din urbea noastra cum ar fi  Prof.dr.ing. Victor Arad- prorector Universitatea din Petrosani, ing. Petru Dragoescu, Dir General SNIM Valea Jiului, ing. Nicolae Dragoi, Director General SNH Petrosani, inima si sufletul evenimentului, Prof. univ.dr.ing. Nicolae ILIAS

dar si Dr. Ing. Constantin LUPU, Dir. General INSEMEX Petrosani. Era sa-l scap pe seful meu,  Dr. Ing. Michael MELCZER, managerul GEROM International SA si pe d-l Prof. univ. dr. ing. Aron POANTA Rectorul Universitatii din Petrosani.

O multime de membri marcanti pe care din lipsa de timp nu am sa-i mai nominalizez, imi cer scuze pentru asta, dar nu pot sa omit , persoana care s-a ocupat ca totul sa fie in ordine si perfect, pe parcursul celor doua zile, colega mea ec. Anne Marie BARTALIS Presedintele Fundatiei” Sfanta Maria ” Valea Jiului.

Scopul manifestarii a fost acela de a realiza o dezbatere stiintifica, cu participare reprezentativa, privind caile si modalitatile prin care mineritul ar putea  contribui la dezvoltarea durabila a Romaniei prin valorificarea la maximum a avutiei minerale, pentru a contribui la bunastarea cetatenilor, acum si in viitor.

Obiectivele propuse :

-sa scoata in evidenta diferite scenarii care pot fi valorificate in procesul de convertire al resurselor minerale ale tarii in dezvoltarea durabila, pe termen lung;

-sa ofere o orientare credibila cu privire la factorii si considerentele-cheie , care pot fi relevanti pentru oficialitati si pentru investitori;

-sa contureze un scurt studiu cu privire la modul de gandire actual privitor la minerit in contextul dezvoltarii durabile, cu intentia de a oferi un temei de gandire si pentru autoritatile romane si pentru investitorii romani si straini.

Dupa discursul de bun venit si a altor informatii utile incepand cu orele 16,30 lucrarile in plen s-au sistat, de acum ele desfasurandu-se in sesiuni paralele pe ateliere.

Primul atelier, Minerale energetice (carbuni, uraniu, petrol si gaze ) in care au sustinut lucrari Florin MUNTEANU, Florian BUSE, Iosif ANDRAS, Constantin LUPU si Dorel TAMAS, Valeriu PLESEA si Alexandra COLTATU.

Cel de-al doilea, Minerale nonenergetice. Procesare. Valorificare, prezidat de prof. ing. dr. ing. Sanda KRAUSZ in care au prezentat lucrari Nicolae HANES si Octavian BOLD, Catalin VRANCEANU, Diana MARCHIS si Romulus SARBU, Nicolae CRISTEA si Sanda KRAUSZ, Dumitru FODOR si Ioan Calin VEDINA

cu subatelierul, nemetalifere (materiale de constructii, sare, agregate s.a.) in care au expus lucrari, Victor ARAD, Viorel CARAGEA, Andrei PARVU, Andrei BIZO, Vlad COSMA si Oana BARAIAC prima lucrare si cea de-a doua  Victor ARAD, Ionel VERES, Susana ARAD, Oana BARAIAC si Raluca ROTARU.

Eu am avut placerea sa particip la atelierul minerele nonenergetice si tot ce va pot spune este ca lucrarile mi s-au parut extrem de interesante, discutiile prelungindu-se peste programul alocat.

Cateva imagini o sa va introduca in atmosfera workshop-ului :Reclame

Posted on 20/04/2013, in Exploatarea resurselor minerale conventionale in contextul dezvoltarii durabile, GEROM, Gerom International, Petrosani, WORKSHOP. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: