Castelul Regal – Drottningholm – Stockholm


Castelul regal, resedinta Majestatii sale Regele se afla la Drottningholm, undeva la marginea  Stockholmului.

Prin bunavointa Adinei, vecina nostra de la Arad, am ajuns  sa vizitam acest minunat castel.  Poate am mai spus, nu prea sunt incantat  sa vizitez  obiective istorice, dar cele care sunt deosebite, care adapostesc alteti regale, regi in viata,  le vizitam cu placere.

Cu atat mai mult cu cat  de maine castelul este inchis vizitatorilor pentru simplul motiv  ca fiica Regelui , (nu ma intrebati numele) se casatoreste sambata viitoare si se pare ca ceremonia se va desfasura aici la Drottningholm.

Inca de la inceput m-au incantat imensele parcuri cu verdeata ce se regasesc in imediata vecinatate a castelului. Statuile, fantanele arteziene, dar poate cel mai mult m-au incanta frumoasele lalele negre …

Multe poze in gradinile palatului ca apoi sa -i vizitam interiorul . E greu de povestit in cuvinte … Trebuie vizitat. Mobilierul si multitudinea tablourilor cu somitati regale din toata Europa m-au facut sa cred ca si in Romania  lucrurile ar merge mai bine daca am avea monarhie. Atat timp cat regele are doar rol reprezentativ in stat  nu vad ce ar deranja.

Poate am mai termina cu lupta asta  absurda pentru putere,  poate … Toate partidele s-au perindat pe la putere dar situatia noastra, a romanilor,  se inrautateste pe zice trece .  Poate mai merita o incercare !

Dupa castel  Adina nu ne-a lasat sa plecam fara niste suveniruri care sa ne aminteasca for ever aceasta vizita. Vizita zilei s-a incheiat cu o macare la un restaurant Tailandez ca nu cumva sa putem spune ca n-am facut-o si pe asta. Sosul dulceag, din alune de pamant, a fost ceva deosebit in rest ca la noi …

Ne-am despartit de Adina cu multe pupaturi multumindu-i de zilele  de neuitat petrecute impreuna si pe banii ei  – nu putini !

Ii asteptam cu drag acasa la noi poate reusim sa ne revansam si noi.

Ziua s-a sfarsit cu un ultim tur al centrului. Am cautat niste mici suveniruri care sa ne aminteasca-n timp, pe langa sutele de poze, de prima iesire a noastra mai sus de Danemarca.

Reclame

Posted on 03/06/2013, in Castelul Regal, CO, Concediu, Concediu vara 2012, Drottningholm, Stockholm. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: