In Straja de Rusalii


Sarbatoarea Rusaliilor m-a determinat sa merg in Straja unde se preconiza un eveniment deosebit , parada portului popular, si un concurs hipic, cu cai de munte…

Pentru ca nu suporta serpentinele, inaltimile,  sau …cum conduce sotul ei pe un drum sinuos, am mers singur.

Am mers cam de dimineata cand inca putina lume se indrepta spre Straja. De data aceasta telegondola functiona.

 Am ajuns sus, cu Sofronel,  in jur de ora 10, mult prea devreme. Am avut suficient timp sa ma enervez pentru ca toate trei seturile de baterii erau descarcate.  Singura solutie pentru imortalizarea evenimentelor erau telefoanele.  Si aici  au fost ceva probleme dar pana la urma am reusit totusi sa imortalizez  imagini, apreciez eu reusite.

Ziua a fost minunata, o zi insorita,  acolo sus temperatura fiind chiar acceptabila.  Avand timp m-am indreptat spre  biserica, spre crucea ce se regaseste ca un simbol al statiunii.  Acolo sus se efectuau ultimile repetitii privind proba de calarie, mult asteptata. Din informatiile care le am proba incepea cam in zona in care era finisul  raliului Straja (cca un Km inainte de intrarea in statiune ). De acolo calutii plus calaretii trebuiau sa alerge prin statiune pana  sus la  cruce.

Am asteptat mult inceperea cursei , cu mult dupa ora  12 cursa  a demarat. Cateva imagini va aduc in mijlocul evenimentului.

Cat despre  „Parada portului popular ” … asta a fost doar o gluma … buna !


Reclame

Posted on 24/06/2013, in Straja. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Frumos.
  Acest tip de actiuni tin spiritul unei comunitati treaz si cutezator. Nu de putine ori Straja a fost un mic-mare centru cultural sau sportiv ce a adus comunitatea din Valea Jiului impreuna si astfel a creat o stare de spirit social special.
  Felicitari organizatorilor, cat si dumneavoastra pentru ca ne ajutati sa ne tinem treaz spiritul de apartenenta la aceste locuri de vis.
  Inca odata va multumim.

  • Vali, eu ma asteptam si la o parada a portului popular si am ramas tare dezamagit. Voiam sa fotografiez cel putin o pereche de momarlani, in frumosul lor port, dar crezi ca am intalnit… Cursa de calarie a fost mult asteptata dar se pare ca a pornit mult de prea departe si calutii eru extrem de obositi in momentul in care au trecut prin dreptul … „tribunii oficiale” …
   Altfel spectacolul a fost frumos fiind de apreciat ideea organizatorilor care intr-o zi de vara au atras o multime de spectatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: