Transalpina, portiunea spre Sebes, este tot neterminata, si-i naspa


Pentru a ajunge la Alba Iulia am cautat o ruta  pe care nu mai fusesem de  ceva vreme, respectiv : Petrosani-Obarsia Lotrului-Sugag- Sebes -Alba Iulia.

Daca o data  intrat pe Cheile Jietului parea ca drumul a fost reparat, (am dat de cateva portiuni proaspat asfaltate -unele doar carpite ) din dreptul Cabanei Mija  asfaltul nou s-a terminat, locul lui fiind luat de cel vechi, degradat si cu multe gropi. Daca pana la Cabana Groapa Seaca  drumul mai e cum e, de aici pana la iesirea din judet e naspa rau. Infrastructura drumului este terminata asa ca nici o sansa, ca repede, sa se rezolve ceva.

O data trecut in Valcea desi te urci pe asfalt constati destul de repede , nici 50 de metri, ca … s-a topit. Urmeaza o portiune destul de mare neasfaltata, practic drumul este in aceiasi stare de anul trecut, daca ati mai fost pe el.

La intersectia de la Obarsie cu Transalpina se poate observa, inca panoul cu „Circulatia interzisa spre Ranca…” .  Merg  inainte pana la intersectia  Sebes- Voineasa  unde o iau la  stanga, pe asfalt.

Dupa alti 500 de metri din nou gropi si piatra, in zona unui podet in constructie.

Chiar daca in linii mari drumul este asfatat si pe suprafete mari, e bun,sunt vre-o trei portiuni mai mari , in dreptul unor poduri, care  lasa inca mult de dorit, chiar daca podurile apreciez eu ca sunt finalizate.

De cum incepi sa cobori spre Sugag drumul este destul de bun ca la un moment , aproape de Capalna,  sa  trebuiasca sa franezi si sa incetinesti, din suta-n suta de metri, in drepturile unor podete  de scurgere a apelor de pe versantul muntos, portiuni doar pietruite.

As aprecia ca nici aici nu s-a facut mai nimic, sau daca s-a facut , foarte putin  si nu se  vede.

Se regaseste traditionalul stil de lucru al romanilor, fusereala,  abandonarea lui inainte de a fi terminat, netaluzarea  versantilor in care s-a sapat soseua, intr-un cuvant o sosea care s-a dorit  cea mai grozava din tara,  va ajunge in scurt timp – inainte de a se termina- inpracticabila datorita  degradarii  ca urmare a delasarii,  lucrului de mantuiala, cum e la noi doar sa incasam banutii, multi, multi banuti,  si dupa noi potopul . Si nici nu trebuie chiar un potop ca totul sa se naruie e suficienta doar  o ploaie mai santoasa.

Asa ca daca tineti la masinile voastre va recomand alegeti alte drumuri,  faimoasa  Transalpina, este intr-o stare jalnica si daca nu se va misca nimic in viitorul apropiat va fi  total impracticabila.

Sper sa n-am dreptate !

Si pentru ca totusi traseul nu este lipsit de frumusete iata si cateva instantanee care mie mi-au placut.

.

Mai jos aveti si traseul facut. Dusul pe Obarsie intorsul … pe autostrada ( dar 16km din 135)

Sincer speram intr-o imbunatatire a drumului, in special pe portiunea Petrosani Obarsie dar cu atat mai mult Obarsie-Sebes,  dar n-a fost asa.

Anunțuri

Posted on 02/07/2013, in Obarsia Lotrului, Transalpina, weekend. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: