Mai multe despre cascada Bigar !


Noi acum am vazut-o.  Este frumoasa nu pot sa zic, dar pana  la cea mai frumoasa cascada din lume e cale lunga. Este situata pe Valea Minisului si nu cum s-ar putea crede pe Valea Cernei.

Aceasta din urma  ascunde inca cateva pesteri la fel de frumoase.

Daca la Cascada Bicar se ajunge foarte usor pe DN57B la celelalte cascade de pe Cerna se ajunge doar pe jos strabatand  o zona salbatica dar minunata zic altii, adeseori pe pereti sapati in stanci, prin imparatia viperelor.

Izbucul Bigăr, cel care alimenteaza cascada, este un izvor puternic  alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După circa 200m, apa izvorului se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr. Exact in locul in care Paralela 45  intersecteaza soseaua.

„Jurnalistii de la The World Geography au realizat un clasament al cascadelor unice din lume, pe primul loc aflandu-se Cascada Bigar. Ei spun ca este in fruntea clasamentului pentru ca se afla exact pe paralela 45, ea fiind unica datorita felului in care cade apa. The World Geography mentionează ca exista cascade atat de frumoase si de neobisnuite care lasa vizitatorii uimiti, aceste minuni ale naturii fiind inca necunoscute pentru multe persoane. „

Ca sa va convingeti singuri de frumusetea ei o sa va pun cateva poze , inclusiv  din zona:

In final va dau posibilitatea sa ascultati si susurul apei in cascada:

Marie, acum esti multumita ?

 

Reclame

Posted on 23/11/2013, in Cascada, Cascada Bigar, Cheile Nerei, Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: