SEBESUL printre cele mai dezvoltate orase din Romania din punct de vedere economic


Sebeșul, mai de mult Sebeșul Săsesc, este un mic municipiu in județul Alba. Avea o populație de 24.165 de locuitori in oct 2011 si o suprafata de doar 115,5 kmp conform  Wikipedia.

Destul de recent a fost inaugurata autostrada A1 in zona, autostrada cu o implicatie majora pentru economia localitatii. Inconjoara ca un evantai orasul avand pe o distanta mai mica de 10km trei iesiri. Apreciez ca unic pentru Roamnia acest lucru si sper sa nu gresesc.
In desele noastre drumuri prin zona am fost impresionati de dezvoltarea fara precedent a zonei, in primul rand prin uriasa intreprindere de prelucrare a lemnului, as aprecia, unica in Romania.  De-a lungul soselei, in deosebi la intrarea din spre Orastie, s-a inaltat in ultimi ani o intreaga salaba de intreprinderi, bineinteles cu capital strain, care prin puterea lor economica  sustin intr-un ritm alert dezvoltarea micului municipiu.
Ca sa aflu azi citind un articol in Automarket.ro ca  … ” Nemţii de la Daimler vor începe construcţia unei noi fabrici de transmisii automate în Sebeş. Uzina va deservi marca Mercedes-Benz şi este a doua din judeţul Alba care aparţine concernului german.”

Este vorba despre  o noua uzină a cărei construcţie începe la doar trei luni de la inaugurarea unităţii de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru automobilele Mercedes-Benz, deschisă tot la Sebeş, în baza unei investiţii de 40 de milioane de euro.

Aflam din cuprinsul articolului ca investitia totala de cca 240 milioane de euro beneficiaza si de  un ajutor de stat de 37.4 milioane acordat din  partea Guvernului României . In final se apreciaza crearea a  inca 510 locuri de munca pentru locuitorii Sebesului.

Foarte frumos, felicitari edililor Sebesului care sunt preocupati de atragerea investitorilor din toata lumea pentru bunastarea urbei  si

locuitorilor sai ! Jos palaria si pentru Guvernul Romaniei !

Deci putem concluziona ca lucrurile se misca in Romania pacata ca … prea incet  si nu peste tot !

[Sursa poza: automarket.ro]

Reclame

Posted on 15/03/2014, in Daimler, Mercedes-Benz, Sebes. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: