INVESTITII la Complexul avicol AVIS 3000


Pentru ca economistul din mine a inteles foarte bine importanta retehnologizarii si a modernizarii nu am putut trece indiferent peste acest lucru.

Inconjurata de oameni competenti d-sora Alina este un manager desavarsit. A inteles ca intr-o lume a concurentei fara a tine pasul cu progresul tehnic este imposibil sa supravietuiesti.  Asa se face ca a investit mult si mai investeste .

De la intrarea in sediul administrativ m-au impresionat placut conditiile create bunei desfasurari a activitatii.

Halele desi vechi sunt in mare parte modernizate cu tocarie de termopan. Si sa nu credeti ca doar sediul administrativ …  Toate halele beneficiaza de astfel de conditii.

In periplul nostru la ferma de la Lesnic am surprins in lucru o investitie noua. Este vorba de o noua hala, oare a catea, care este modernizata de la cap la coada cu o tehnologie de cea mai mare productivitate.

De la silozurile de furaje pana la supravegherea automata prin calculator , hranirea, respectiv administrarea furajelor, asigurarea apei, stingerea- aprinderea luminii, recoltarea oualelor totul dar totul este mecanizat. Intentionat am incercat sa surprind in cat mai multe imagini firma producatoare Beg  Dutchman –  ( furnizorul German)

Peretii sunt izolati cu spuma care trebuie sa mentina un microclimat ideal pentru puisorii  de o zi de cca 35 de grade.

In imaginea de mai jos puteti observa ca tehnologia Germana asigura alimentarea cu apa  si cuibarurile din care ouale se recolteaza automat, daca am retinut bine, o data pe zi , prin intermediul unei benzi rulante.

Aceasta este banda despre care va vorbeam :

Hrana ajunge mecanizat, prin intermediul unor transportoare, in aceste dispozitive din care gainile sunt hranite la ore fixe.

Se lucreaza la partea electrica prin intermediul careia  calculatorul va conduce intreg procesul tehnologic.

Cam asa arata panoul unui calculator pe care in ori ce moment se pot vedea toti parametri de microclimat si nu numai .

Ar mai fi de adaugat investitiile de la silozurile din Mintia a caror aprovizionare, dozare si livrare se face exclusiv mecanizat, sub supravegherea calculatorului.

Transportul cerealelor la silozuri si de aici, a furajelor,  catre firme se face  cu autocamioanele firmei la scara industriala  (un TIR are zeci de tone)

Nu trebuie uitat laboratorul  care are menirea ca toare retetele  de furaje sa  placa puicutelor si concetratiile sa fie optime, nu in ultimul rand, sa fie sanatoase !

Maternitarea din Lesnic este dotata la cel mai inalt standard mondial ne-am convins.

Ar mai fi multe de povestit vizavi de investitii, despre Abatorul de carne cu un flux tehnologic de la taiere pana la ambalare complect mecanizat, despre halele de langa targul de masini in totalitate renovate si modernizate dar ma opresc aici pentru ca nu vreau sa plictisesc.

Scopul postarii nu a fost altul decat sa va sporesc increderea in produsele AVIS , produse in exclusivitate ROMANESTI !

In final doresc s-o felicit pe d-soara Alina, administratorul Complexului avicol,  pentru tot ceea ce face pentru noi, pentru oamenii acestui judet si nu numai, i-i doresc  un „pui” frumos si sanatos care sa continue opera bunicului si mamei asfel incat si nepotii mei, cand or veni,  sa poata manca sanatos !

Pentru a avea copii sanatosi trebuie sa mancam sanatos – asta nu-i un slogan !

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgau, Denisa Bârgau si Calin Bobora, în colaborare cu Camera de Comert si Industrie Hunedoara si sustinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara si Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei ,REPLICA HD.ro.

Posted on 24/03/2014, in Alina State, AVIS, AVIS 3000, carne, carne de pasare, carne de pasare neinjectata, Fabricat in Hunedoara, Made in Hunedoara, oua, pasari ouatoare, Pro HD, Produs in Hunedoara. Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: