Am fost ieri la Ghelar


Si pentru ca am vazut Invierea doar la televizor, ca in mai toti anii, a doua zi am cautat o manastire. Mi-a fost sugerata Biserica din Ghelar, un adevarat monument de arhitectura pe care noi il vizitam, cel putin, o data la doi ani.

N-o sa va povestesc despre biserica, nu vreau sa-mi eclipsez nevasta, asa ca va las sa cititi si sa vizualizati postarea ei .  Pozele facute de mine asa  cum imi e obiceiul, le-am ” aruncat ” asa brute, cum au iesit din aparat, aseara pe Facebook.

Pot sa va spun cateva cuvinte despre zona care este ,complect la pamant. Daca aici se extragea minereul de fier care se trimitea in Furnalul de la Govajdia , o data cu inchiderea minei locurile de munca au disparut. Singurul obiectiv care intradevar impresioneaza, contrastand cu totul de prin prejur, este  Biserica din Ghelar, as zice o minunatie arhitectonica. Si credeti-ma am vazut cateva la viata mea.

Blocurile minerilor, in mare parte parasite, doar satucul, ajutat de primavara, incearca parca sa faca eforturi de invire .

Cu o mare tristete in suflet am parasit Ghelarul coborandu-i minunatele dealuri. Vremea s-a imbunatatit si-am fost din nou fascinat de  peisajul minunat al tarisoarei mele. Pacat, mare pacat ca nu stim sa ne promovam frumusetile oferite de Dumnezeu.

Si toate pornesc de la drumuri, de la infrastructura care lasa de dorit …

Si la final niste poze facute in drum spre casa :

Posted on 21/04/2014, in Biserica din Ghelar, furnalul de la Govajdia, Ghelar. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: