Pe mine m-a impresionat Centrul H-MEDICAL CLINIC finantat si realizat de Carmen Harau


Programul  primei zile ” Vizita  in HD 2014″ pregatit de  gazdele noastre a fost foarte incarcat.

In jurul orei 10 plecam  sa vizitam Castelul Huniazilor. Ora 12 ne gaseste la Gradina zoologica. Luam masa la un Restaurant Pensiune  in jurul orei 14. Inainte de ora 16 intram pe portile  Spitalului Municipal unde vizitam Centrul de Diagnostic si Tratament  „CDT  H Medical Clinic”  finantat si realizat de Carmen Harau. Pe seara,  in jurul orei 19,  in incinta Vilei Flamingo asistam la o prezentare a Hunedoarei de ieri si mai putin de azi facuta de fostul primar al orasului intre 1960-1979  Viorel Răceanu , Gelu Simoc, fost președinte al F.C. Corvinul Hunedoara, mare  om de fotbal  si actualul viceprimar al orasului Dan Bobouțanu. Orele 22 ne prinde mancand virsli de Salaj udati cu bere.

Din tot acest program pe mine m-a impresionat Centru Medical Clinic finantat si realizat de Carmen Harau drept pentru care va voi relata azi. Despre castel si gradina zoologica am mai scris si voi mai scrie zilele urmatoare, promit. O sa va povestesc si discutia purtata aseara cu primarul de aproape 90 de ani al Hunedoarei dar  azi  „Ciresa de pe tort – Centrul Medical Clinic ” 

O investitie de peste 1300 de mii de euro relizata in incinta Spitalului Municipal  intr-un spatiu extrem de degradat, spatiu pe care noi l-am vazut inainte (prin intermediul imaginilor pe care daca o sa am timp o sa le vedeti si voi) si care azi a devenit cu siguranta  unul dintre cele mai dotate centre medicale din judet si as aprecia eu chiar din tara. Investitia a fost realizata de omul de afaceri Carmen Harau care si-a reinvestit profitul obtinut in afacerile despre care v-am mai vorbit.

 

A vrut sa le asigure copiilor – fiica si ginere- un loc de munca la cele mai inalte standarde pentru ca acestia sa nu mai  fie nevoiti sa-si paraseasca tara pentru un trai mai bun prin strainatate si asta pentru ca a putut, bineinteles. In acelas timp trebuie sa vedem cu luciditate ca de investitie profita toti hunedorenii si de ce nu si multi altii.

Acestea fiind spuse o sa incerc sa va prezint centrul folosind imaginile mele luate de la fata locului.

Inca de la intrare totul straluceste totul este cu gust si modern realizat.  Exceptand arhitectura care este de nota 10 dorarile sunt de 10+

Primul cabinet a fost cel de ECOGRAFIE.  Acolo am aflat sub competenta si entuziasta expunere a doamei  dr. Harau- junior ca ecograful este un aparat ce foloseste emisia si captarea de unde ultrasonice ( de foarte inalta frecventa) pentru investigarea imagistica  a diferitelor organe interne ale  corpului uman.Cu el prin ultrasonografie pot fi efectuate invetigatii pentru afectiuni ale aparatului cardio -vascular, afectiuni abdominale, afectiuni ginecologice, urologice, senologice, endocrinologice, musculo-scheletale, neurologice sau materno-fetale.

 

Ne-am continuat vizita de aici la cabinetul OSTEODENSITOMETRIE DXA unde ne-au fost prezentate investigtiile DEXA (Dual Energy Xray Abbsortiometry). Vizitatorii au fost numai ochi si urechi. Am aflat ca DEXA este o investigatie imagistica  de inalta performanta care foloseste radiatia X pentru determinarea densitatii si a rezistentei osoase, prin masurarea gradului de absortie a radiatiei emise RX si dispersia acesteia pe segmentul examinat. Investigatia DEXA este folosita in diagnosticarea osteoporozei. Prin investigare se determina densitatea si masa osoasa. Este cea mai folosita metoda de diagnostic in osteoporoza – afectiune a sistemului osos ce duce la scaderea rezistentei acestuia cu implicatii imediate in cresterea riscului de aparitie a fracturilor sau a incidentei afectiunilor articulare.

 

In finalul vizitei noastre in Centrul Clinic ne-am deplasat sa vedem  Investigatia prin Rezonanta Magnetica  (RMN) care este o procedura de inalta performanta, minim invaziva, atraumatica si neiradianta  ce foloseste un camp magnetic cu intensitate mare si radiofrecventa pentru obtinerea imaginilor multiplan de inalta rezolutie ale corpului uman, permitand evidentierea leziunilor cu precizie milimetrica. Scanarea RMN este aplicabila pentru toate organele corpului omenesc, constituind metoda determinanta pentru depistarea afectiunilor sistemului nervos, musculo-scheletal, respirator, genital si circulator.

 

Nu o sa va mai obosec cu date tehnice  puteti  afla totul de pe http://www.hclinic.ro.

Ce as vrea totusi sa subliniez este ca  in zilele noastre medicina nu se mai face doar cu stetoscopul. Dotarea de ultima generatie in diagnosticarea bolnavilor este o necesitate. In conditiile prezentarilor facute si a celor vazute Ghiocel este, in viitorul foarte apropiat, pacienta aici la Centru Clinic pentru diagnosticarea unor sechele mai vechi.

Cu siguranta ca relatarea mea v-a interesa si pe altii, pentru ca noi oamenii nu suntem din fier si pe masura ce trece timpul omul ca ori ce masinarie  se mai si strica… Va doresc sa aveti parte de astfel de „vizite” dar daca se impun nu uitati ca in HUNEDOARA exista, in str.Victoriei, nr 3 – in incinta Spitalului Municipal un modern centru de investigare : H MEDICAL CLINIC

 

Nu uitati sa-i cititi si pe ei, bloggeri din intreaga tara care au participat la :

Vizita in HD

_________________________________________________________________________________

Denisa Bargau.  Sebastian BârgăuCălin Bobora, Daniel Mitre Alin Barna,  Gigi Tepus, Francisc Vasile,  Vali Crintea, Madalina Iancu, Cristian Iosub , Rares Cojocaru, Serb Steluta Ghiocela, Serb Cristian,  

 

 

 

 

 

 

Posted on 17/05/2014, in Centru de Diagnostic si Tratament, H-MEDICAL CLINIC, hclinic.ro, Hunedoara, Vizita in HD 2014. Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Vali Crintea

    cu siiguranta pot spune ca am fost placut surprins de aceasta investitie , de modul in care arata incinta clinicii si in special de aparatura de ultima generatie, fabricata in 2014 , aparatura destinata pacientilor . Aparatura de ultima generatie impreuna cu profesionalismul personalului medical sunt atuurile oamenilor in fata incercarilor vietii !

  2. Vali, nu gresesti cu nimica, tot ce este acolo si ma refer nu numai la aparatura, este doar pentru oameni – pentru sanatatea noastra a tuturor!

  3. De acum cetățenii din Hunedoara (și nu numai), cu mic, cu mare, au la dispoziție o nouă șansă la servicii medicale în pas cu vremurile, la investigații imagistice care pot face diferența între tratamentele necesare pentru vindecarea unei afecțiuni sau a alteia. Și asta, fără a mai bate drumuri lungi și obositoare către marile centre medicale din Transilvania.

  4. Vali Crintea

    sa nu uitam ca aceasta clinica e ocazia perfecta pentru cadrele medicale sa refuze plecarea in alte tari !

  1. Pingback: Curatenie transformata in sanatate la Hunedoara : H Clinic | Alin Barna. Blog personal

  2. Pingback: Cum a fost vizita în HD, ediţia 2014 | Denisa Bârgău ✿

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: