A doua zi in Hunedoara eu am ramas uimit de investitia de la Brad – „Iuliana Ballroom”
Derularea lucrurilor in cea de-a doua zi a programului „Vizita in HD 2014” sustinut de Sebi, Denisa si Calin mi-a placut enorm, dar sa intru in subiect.
La orele 10 plecam la Brad sa vizitam Muzeul Aurului, un obiectiv unic in Europa si in lume pe care il recomand.
In prezenta primarului orasului Brad Florin Cazacu, un om „de pus pe paine” toata stima, nu atat pentru el cat mai ales pentru alegatorii care au stiut sa-si aleaga reprezentantul, un om special care-i reprezinta cu demnitate si onoare – nu spun vorbe mari spun doar ceea ce-am simtit. El ne-a fost ghid in Muzeul Aurului si credeti-ma am ramas uimit de cunostintele si calitatile acestui bradean.
Nu ma mai lungesc, condus de domnia sa am plecat la Tebea, un loc sfant al judetului, locul unde odihneste Avram Iancu.
La introrcere spre Brad am facut stanga la un indicator ce ne conducea la Casa memoriala a lui Crisan unul din cei trei martiri , Horia, Closca si Crisan, trasi pe roata de catre habsburgi.
Pentru prima data in viata mi-a fost dat sa vad Manastirea Crisan nu departe de casa memoriala. O manastire care se afla aici din secolul XVI si de care eu n-am stiut nimic. Voi reveni cat de curand .
Ne-am continuat drumul inspre Brad cand am dat cu ochii de un cort imens purtand sigla „Iuliana Ballroom” si de o minunata oaza de recreere. Poate unii o sa spuna ca exagerez dar tocmai acesta a fost obiectivul care m-a impresionat cel mai mult in aceasta zi de vizite, drept pentru care despre el o sa postez acum.
Am trecut de zeci de ori pe langa el, in graba mea, mergand la tara, dincolo de Gurahont, in satul Crocna, sa-mi vad neamurile. Tocmai graba parcurgerii celor aproape 200 de km ma facea sa nu pot vedea despre ce este vorba. Dar azi, multumita primarului, am facut un scurt popas la locatie.
Impresiile sunt la superlativ. O oaza de verdeata vizavi de o frumoasa fantana arteziana va intampina inca de la intrare.
Gazonul si arbustii exotici dau locatiei o inalta tinuta, mai putin intalnita in Romania. Cu gura cascata am ramas cand am dat cu ochii de piscine, prima de dimensiuni olimpice (apreciez) iar cea de-a doua doar pentru copii.
Piscina pentru adulti :
Bazinul pentru copii .
Observati culoarea apei si adugati faptul ca este incalzita la 28 de grade …
Toata dotarea strandului, intinsa pe o suprafata apreciabila, m-a lasat fara cuvinte. Bar cu terasa, cabine de schimb, teren de volei, un ambient cu boxe, sezlonguri, hamac si cate si mai cate… Ba mai mult o multime de separeuri unde pe doua, trei fotoli si o masuta esti protejat de puterea razelor solare.
Incantat de curatenia bazinelor, credeti-ma impecabile, si de apa incalzita, am intrat in zona acoperita. O sala imensa special destinata nuntilor. Eu n-am mai vazut una la fel de frumoasa in viata mea, isi astepta nuntasii.
Cunoscandu-l pe patron dar si pe fiica acestuia Iuliana, cea a carui nume il poarta sala, am aflat ca aici se pot organiza evenimente pentru cca 400 de persoane. Ringul imens de dans din zona centrala a salii, parchetat, in contrast cu restul salii mochetata impecabil, creaza o atmosfera de inalta tinuta. La aceasta concurau si minunatele lampadare de cristal intalnite doar in catedrale celebre.
Pentru cei care sunt interesati am inteles ca un meniu de nunta incepe de la 100 de lei de persoana si poate ajunge si la 250. Este vorba despre 5 feluri de mancare si bautura. Locatia dispune si de 7 camere de cazare cu cca 21 de locuri pentru apropiatii mirilor.
Chiar daca este acoperita de un cort, sper ca nu credeti ca este din acela militar … locatia este minunata. Contati pe cuvantul meu !
Ne-am intors spre casa, venind in spre Brad, si facand un alt popas de data asta la ” Pensiunea Ana Maria „. Aici am fost asteptati cu masa plina, incepand de la faimoasa tuica si continuand cu nemaipomenitii virsli de Brad si nu numai. Tot aici ne-am despartit cu tristete si imbratisari de ghidul nostru, primarul Bradului, solicitat la treburi importante in cadrul urbei – castoria unor tineri.
Spre seara eram inapoi in Hunedoara unde nu am putut lipsi de la spectacolul dat de cercetasii Hunedoreni in parcul central al orasului. Un spectacol de lumini si umbre realizat de niste tineri de exceptie dintre care am reusit sa imortalizez imaginea conducatoarei cercetasilor , Crina Demeter.
Nu ne-am putut abtine, cca jumatate dintre noi, sa nu vedem pe viu Castelul Corvinilor cu ocazia Noptii muzeelor si l-am vazut . Cat de curand o sa vedeti si voi secvente din el.
Postari individule, pentru mai toate obiectivele vizitate, urmeaza. N-as vrea sa credeti ca „Vizita in HD 2014” n-a fost o treaba extrem de serioasa, cu un scop extrem de precis, popularizarea frumusetilor si obiectivelor turistice ale judetului HUNEDOARA.
Nu uitati sa-i cititi si pe ei, bloggeri din intreaga tara care au participat la :
_________________________________________________________________________________
Denisa Bargau. Sebastian Bârgău, Călin Bobora, Daniel Mitre, Alin Barna, Gigi Tepus, Francisc Vasile, Vali Crintea, Madalina Iancu, Cristian Iosub , Rares Cojocaru, Serb Steluta Ghiocela, Serb Cristian,
Posted on 19/05/2014, in Brad, Casa memoriala a lui Crisan, Hunedoara, Iuliana Ballroom, Manastirea Crisan, Muzeul Aurului, Pensiunea Ana Maria, Tebea, Vizita in HD 2014, Vizita in Hunedoara. Bookmark the permalink. 5 comentarii.
toata ziua a fost frumoasa ! la Tebea mi s-a infiorat corpul la prezentarea doamnei – ghid, iar la casa lui Crisan am lacrimat ! emotii maxime !
Vali tu ai perfecta dreptate. Eu fiind din zona multe obiective imi sunt arhi cunoscute. O sa vorbesc in schimb curand si despre ele. Tine aproape !
Primarul din Brad a mai spălat din impresiile nu întotdeauna plăcute lăsate de oamenii politici ai zilelor noastre: a dat dovadă că știe și altceva (și știe bine!) despre o altă profesie în afara ocupației sale actuale, cea de primar ( scuzați repetiția!). Istoria mineritului pentru extragerea aurului este cu adevărat fascinantă!
Ma bucur ca ti-a placut la Brad si in acelas timp, pentru ca gandim la fel.
Primarul Bradului este un baiat de nota 10!
Pingback: Cum a fost vizita în HD, ediţia 2014 | Denisa Bârgău ✿