Manastirea Crisan – Vaca


Spre rusinea mea de Hunedorean prin adoptie nu aveam cunostinta de existenta  Manastiri Crisan sau Vaca  pana la „Vizita in HD 2014„.

Daca in preajma Pastilor si a Craciunului, in general a doua zi, ne place sa aprindem cate o lumanare la manastiri din judet, cum ar fi Lainici sau Prislop alte capodopere monahale, unde locatia sfanta si plina de verdeata ne reconforteaza, ne incarca bateriile, in viitotul apropiat pe agenda noastra a mai aparut un obiectiv turistic, Manastirea Crisan sau Vaca de langa Brad.

Dupa cate am inteles numele l-a luat dupa localitatea Vaca,  ulterior Crisan, localitate unde s-a nascut si a trait una dintre cele trei capetenii de rasculati , Horia,  Closca si Crisan, de la 1785-1785.

Manastirea Crisan, cunoscuta si sub denumirea de Manastirea Vaca, este o manastire ortodoxa situata in satul Crisan al comunei Ribita, judetul Hunedoara. Este o Manastire de calugari, fiind  intemeiata in secolul al XVI-lea. Este situata la o distanta de 7 km nord de Brad si la 46 km nord de Deva.

Pozitionata in partea nordica a judetului Hunedoara, in Depresiunea Bradului din frumoasa Tara a Zarandului, pe prelungirile culmilor care coboara ca niste spinari dinspre Muntii Bihorului si Muntele Gaina. Distanta fata de marile orase ale zonei: 44 kilometri pana in Deva, 145 kilometri pana in Oradea, 165 kilometri pana in Arad.

Decorul natural de o inestimabila frumusete, pe mine m-a convins s-o mai vizitez, unde mai pui ca este in  drumul meu spre Varfuri, drum pe care ma indrept destul de des spre satul bunicilor.

In speranta ca v-am facut curiosi si osa-l vizitati si voi va las in compania catorva poze !

 

 

Nu uitati sa-i cititi si pe ei, bloggeri din intreaga tara care au participat la :

Vizita in HD

_________________________________________________________________________________

Denisa Bargau.  Sebastian BârgăuCălin Bobora, Daniel Mitre,  Alin Barna,  Gigi Tepus,Francisc Vasile,  Vali CrinteaMadalina IancuCristian Iosub , Rares CojocaruSerb Steluta GhiocelaSerb Cristian,

 

Posted on 23/05/2014, in Brad, Hunedoara, Manastirea Crisan, Manastirea Crisan-Vaca, Manastirea Vaca, Vizita in HD 2014, Vizita in Hunedoara, Vizita in Hunedoara 2014. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: