Castelul Corvinestilor un castel din ce in ce mai viu


Castelul de la Hunedoara, Castelul Corvinestilor este subiectul prezentului post.

Apreciat de mine dar nu numai, ca cel mai frumos castel din tara, dupa Peles, pe zi ce trece ma uimeste …” In vizita in HD2014” am avut ocazia sa  mai descopar ceva nou, respectv niste trubadurii.

Imbracati in straie de epoca, ba unii cu un look ce parea a acelor vremuri te incantau cu instrumentele lor medievale. Alaturi de printi si printese, domni si domnite din ce in ce mai multe personaje  refac realitatea acelor timpuri de mult trecute.

Este un lucru minunat pe care l-am intalnit foarte mult in strainatate acolo unde turismul este o mare afacere. Tineretul hunedorean, tot mai mult implicat in dezvoltarea localitatii, lucru care ma bucura nespus, se misca foarte bine. Incearca si reusesc sa faca din castelul lor un castel din ce in ce mai viu.

Si nu vorbesc aici doar de Noaptea muzeelor care ne-a surprins aici in timpul vizitei. Vorbesc de tot mai dese evenimente, unele cu puneri in scena a spectacolelor cu iz medieval, altele  de la gastronomice si cate si mai cate.

Nu pot decat sa-i felicit pe toti cei care incearca  si reusesc, credeti-ma, sa puna in valoare cat mai bine comoara pe care o au, Castelul Corvinestilor ! Ce-i care inca nu l-ati vazut va sugerez sa nu pierdeti timpul, iar celorlalti vizitati-l periodic aici lucrurile se misca foarte repede si cu siguranta ve-ti gasi noutati.

Si ca sa va conving ca nu va mint mai adaug niste poze :

 

Nu uitati sa-i cititi si pe ei, bloggeri din intreaga tara care au participat la :

Vizita in HD

_________________________________________________________________________________

Denisa Bargau.  Sebastian BârgăuCălin Bobora, Daniel Mitre,  Alin Barna,  Gigi Tepus,Francisc Vasile,  Vali CrinteaMadalina IancuCristian Iosub , Rares CojocaruSerb Steluta GhiocelaSerb Cristian,

 

Anunțuri

Posted on 29/05/2014, in Castelul Corvinestilor, Castelul Corvinilor, Castelul lui Iancu de Hunedoara, Hunedoara, Vizita in HD 2014, Vizita in Hunedoara, Vizita in Hunedoara 2014. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Şi dacă te gândeşti că în anul 1734 frumosul castel a devenit sediu al Administraţiei Minelor Austriece din Munţii Poiana Ruscă… mai mult, o parte a acestuia a fost folosit pe post de depozit de minereu de fier …

  2. Vali Crintea

    mi-a placut mult ! deja zilele astea soacra mea participa la o excursie pe care i/am indicat-o avand si acest obiectiv turistic in itinerariuadaugat pe ultima organizare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: