Strandul termal de la Sofronea…


Nu stiam ca la Sofronea exista un strand termal intr-un decor minunat.

Sever a dorit sa faca o baie duminica si asa am ajuns la Sofronea. Pentru ca sunt multi care nu stiu, Sofronia este situata la cca 7km de Arad si 5 km de Curtici, pe drumul Curticiului. La Curtici a lucrat o viata, facand naveta, taticul meu. Ce mandru era Doamne cand se mai intampla sa-l astept cu Skodita (Skoda 1000MB- prima noastra masina) la usa atelierului – Atelierulde Zona CFR Curtici.Incepe sa ma apuce melancolia … dar sa revenimla strand.

Are doua bazine cu apa termala de o culoare putin dubioasa – cica din cauza sulfului. In primul bazin  apa e in jur de 38 de grade, cald rau, cel de-al doilea in care se poate inota, fiind mult mai mare, este mai rece .

Intrarea daca nu ma insel, 7lei de persoana, trebuie sa ai slapi si prosop de acasa. Te schimbi in niste cabine cam rudimentare. Cei frumos este zona invecinata  cu iarba si multa verdeata, nu in ultimul rand florile. Bazinele sunt plasate in curtea unui mic dar minunat castel despre a carui istorie nu m-am invrednicit sa ma informez.

Una peste alta mi-a placut iesirea, mi-a placut locatia drept pentru care, la plecare, Sever m-a mai dus la un altul, cel situat pe drumul Iratosului. Dar despre el alta data .

Un lucru se impune sa va amintesc,  panza freatica din care se alimenteaza este cea pe care o intalnim si-n localitatile invecinate din Ungaria,  Mako, Gyula, Seged si chiar Budapesta. Deci daca doar vreti sa va tratati diversele afectiuni nu se justifica depasirea granitelor desi la ei e alta viata dar … si alte preturi !

Inca cateva poze pentru a va putea face o impresie:

  

Anunțuri

Posted on 17/10/2014, in Arad, Baile Sofronia, Curtici, Stradul din Sofronea, strand, strand langa Arad. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Constantinescu Eugen

    Vă recomand Băile Romane din Şofronea, având în vedere calităţile balneologice ale apei geotermale. Vă spun din proprie exeperienţă pentru ca efectele apei geotermale sunt benefice. In concluzie nu este nevoie să depăşim graniţa pentru a ne bucura de efectele tratamentului cu apa geotermală.

  2. daca atzi elibera si bilet
    la intrare, poate ar fi mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: