Exploatarea Miniera Petrila … „la conserva”


Pentru ca stiam ca la Mina Petrila este „ Mare bal, mare!”  asta de la Ocsike, ne-am grabit sa nu scapam finalul. Ce nu stiam, nu stiam ca este cu mancare si bautura, ba mai mult si cu …. „muraturi” – voi cititi „la conserva” .

De fapt era vorba de o singura conserva –  Exploatarea Miniera Petrila, care cica „se conserva” – rezultatul il vedeti si voi !

Pana mai ieri una dintre cele mai mari mine de huila din tara, cu siguranta cea mai adanca (peste 1000 de metri). Aici munceau cateva mii de oameni , prin munca si jertfa lor, punand o paine pe masa familiilor lor. De buna vreme mina, preparatia sunt pe inchis …

Renumitul Ion Barbu si trupa sa, o mana de adevarati artisti, s-au gandit sa inveseleasca, in stilul caracteristic, un coltisor al exploatarii. Asa se face ca putina culoare, de ce n-as spune reusita, multe maxime si vorbe de duh, aruncate prin toate colturile au incercat pentru cateva momente, sa inveseleasca tonul de gri si cenusiu ce pluteste de ceva vreme peste Petrila .

N-am prins decat finalul evenimentului, dar ma bucur pentru asta. Imaginile luate la ceas de seara va pot face o impresie de ce a fost acolo. Mai multe amanunte v-om afla cu siguranta, de la … altii !

Anunțuri

Posted on 25/10/2014, in Centru POMPAdou, conserva, EM Petrila, Mina se conserva, Petrila. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: