Viata la … curte !


Ca sa ma invat cu viata la curte Maria mi-a dat responsabilitati …

A inceput ca femeile, sa-mi ia un deget ca apoi sa-mi ia toata mana dar … sa fiu mai explicit.

Initial mi-a pus in mana o foarfeca Bosch de tuns gazonul in extremitati, in locurile unde nu poate patrunde masina de tuns iarba. Cand credeam c-am terminat treaba mi-a dat pe mana masina de tuns iarba, nu inainte de a-mi face un instructaj. De aici se porneste, de maneta asta tragi la pornire, de asta ca sa cosesti, asa se scoate sacul de iarba etc etc  foarte utile pentru mine care n-am mai facut treaba asta si nu stiam cu ce se mananca tunsul gazonului. Dupa ce am terminat o curte, nu fara putina transpiratie, treci la curtea a doua, ca apoi vezi ca mai sunt niste parcele de gazon si-n fata  …

M-am obosit putin dar am fost mandru ca am reusit sa-mi duc treaba la bun sfarsit, sa-mi ajut prietenii. Unde mai pui ca le-am facut si lor pofta de munca, si ce pofta …

Cu satisfactia muncii implinite am trecut la un dus bine venit.

Concluzii ce s-au desprins.

Este indicat sa ai gazonul marcat de o portiune betonata, aproximativ la nivelul acestuia, astfel incat cu masina sa poti face toata treaba, sa nu ai nevoie de foarfeca (de detalii) care este o muca destul de migaloasa cu atat mai mult cand suprafata ce trebuie acoperita  este mare. Chiar si pe langa gard as betona o portiune de cca 15- 20 de cm pentru a rezolva aceasta problema. Dupa mine sapaturile  din jurul copacilor (pamantul acela afinat) l-as face de forma patrata si nu rotunda tocmai pentru a-mi fi mai usor la tuns. Coroana copacilor pitici as tunde-o, mai sus,  de asa maniera incat sa-mi incapa masina de tuns iarba pe sub coroana  lor. Avand in vedere ca iarba trebuie tunsa saptamanal (eu nu credeam treaba asta dar, vorba lu nevasta-mea – Toma necredinciosu) este indicat pentru cei ce-si construiesc acum curtea sa tina seama de aceste sfaturi.

Am invatat multe lucruri care imi vor prinde bine in viitorul apropiat la casa copiilor.  Multumesc Marie !

Reclame

Posted on 05/05/2015, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Bravo, domnule! Felicitări! 🙂

  2. Nu prea e bine de betonat in jurul gardului, mai bine pietris pentru drenaj. Noi avem probleme cu apa retinuta in interiorul curtii, nu ne-am gandit de la inceput sa facem cateva scurgeri spre drum si acum stam cu matura sa dam apa dupa alei ca sta balta langa soclu.
    Plus ca nu poti planta nimic pe acel gard daca iti vei dori asta la un moment dat.

    • Multumesc pentru comentariu!
      Ma gandeam la a betona pe langa gard cca 15-20cm cat sa mearga o roata de la masina de tuns iarba. La scurgerea apei va trebuii sa meditam si noi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: