MARINER s-a depasit pe sine …


Inainte de a porni in ” Expeditia cu plutele pe Mures 2015″  aveam o mare problema. Sa iau sau nu barca gonflabila cu mine ?

Eram constient ca o sa am numai de lucru.  Nu e usoara, se apropie de 40 de kg, plus ca imi faceam probleme ca fiind usoara, in comparatie cu plutele, va trebui sa vaslesc mult, mult mai mult de cat plutasii…

Imi doream insa de mult sa o testez cu motor, ori acum aveam aceasta ocazie. Imi era teama ca motorul de 4-5 HP al asociatiei este mult prea greu pentru MARINER si o sa-mi ridice baraca (pe spate, bineinteles, in situatia in care era goala). N-a fost asa si m-am bucurat.

Speram deasemenea ca la Nicu Blagut – locul unde am incheiat expeditia – sa am posibilitatea testarii unui motor electric, un motor mult mai pretabil pentru ea. Nici asta nu s-a realizat,  Nicu a imprumutat motorul …

In schimb am parcurs, apreciez eu, cca.60-70 de km vaslind pe Mures, in barca mea, de la Stretea la Barzava. As fi realizat suta (100 de km de vaslit pe Mures) daca nu eram singurul care sa cunoasca locatia „Pensiunii Zora”  locul unde imi doream mult sa acostam. Am fost nevoit sa accept preluarea masinii lui Alby si a rulotei dar a fost o experienta foarte placuta.Nu mai condusesem pana la varsta asta o masina cu rulota. Pot sa va spun ca aproape ca  n-am simtit ca am remorca … dar, retineti modestia, conduc de o viata.

Chiar daca am avut cativa reticenti ma bucur ca mi-am convins colegii sa parcurgem traseul pana la capat. Prima impresie, a mea, este ca toti au fost foarte mutumiti. E posibil si sa gresesc dar …nu cred. Ba, multi dintre ei mi-au spus ca s-ar mai intoarce in locatie.

Revenind la barca mea pneumatica, s-a comportat foarte bine. Exceptand faptul ca n-am putut merge cu motorul (de care nu-i ea de vina ) pentru ca apa, in mare parte era mica. La vasle depaseam cu usurinta plutele si plutasii. Pernele gonflabile (scaunele barcii) le-am folosit sa ma intind (sa ma odihnesc) cu toate ca am folosit doar doua din trei.  Chiar daca avantajul plutelor este ca poti sa te ridici in picioare, lucru benefic la zeci de km, in barca eram ca-n „sanul lui Avram”.

Sa nu credeti ca nu eram obosit dupa o tura zilnica de 20- 30 km poate si mai mult. Promit ca o sa socotesc foarte atent distantele partiale parcurse, si timpii, care sunt notati de ani de zile  intr-o agenda a lui  Vintu.

Spatele, respectiv salele i-i omoara pe …bosorogi … doar ca eu  inca traiesc .

Una peste alta , MARINER s-a depasit pe sine  …

Va mai dau niste poze :

Reclame

Posted on 04/08/2015, in barca pneumatica, Expeditie pe Mures cu plutele 2015, MARINER. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: