O zi nebuna … ziua in care s-a introdus cablul electric


Dupa cateva luni de cand din motive independente de noi s-a sistat introducerea energiei electrice la noua resedinta iata ca pentru a n-a oara ni se promite ca se va intampla  …intamplarea. Ca si ciobanul cu lupul si oile eu eram foarte sceptic dar …

La prima ora totusi o echipa mare, ataca straduta noastra  „acompaniati ” de-un  buldo excavator. Pana la amiaz s-au sapat santurile, s-au facut masuratori pentru a stabilii lungimea cablului… eram foarte incantati.

Inca de la prima ora juniorul a fost prezent alaturi de mine supraveghind impreuna lucrarea, Ba chiar am facut si o INFORMARE, pentru vecini, cum ca in cursul zilei se va lua curentul pentru cca o ora .

Toate au decurs bine pana pe la 14-15 cand a venit un domn cu o masina si a retras marea parte a echipei la o alta lucrare cica mai importanta. In tot acest timp cablul nostru nu mai sosea. Spre linistea mea sufleteasca a ramas pe pozitii buldoexcavatorul si un necalificat care spre surprinderea mea inchid total drumul , printr-un sant transversal.  Orele scurgandu-se il sun pe Cristi care intre timp s-a reintors la servici. Si acum incepe circul, telefoane la seful sefilor … care de fapt este o doamna cu care (pana la urma)   am lucrat chiar  foarte bine. Primim asigurari … Vremea trece si afara se insereaza, cablul nostru nicaieri, nici oamenii. Ba mai mult strada toata desfundata (sapata) si buletinul meteo anunta ploaie pentru a doua zi. Alte telefoane disperate da Cristii  si primeste asigurarea ca ori cat de tarziu in noaptea asta cablul nostru va fi tras.

Cand tocmai bine se inserase soseste cablul, sosesc si muncitorii si pe repede inainte se desfasoara lucrarea.

La lumina farurilor buldoexcavatorului a lanternei mele ba chiar si a farurilor lui Sofronel – de retinut ca strada noastra nu este iluminata- finalizam pozarea cablului in sant  si acum incepe circul. Buldoexcavatorului nostru nu i-i era funcional un piston la lama de impins si in aceste conditii santul este acoperit – vai mama mea.

Baietii satui de atatea ore de munca  au fuserit treaba si strada a ramas ca dupa razboi – departe de starea initiala prevazuta de contractul nostru cu prestatorul. Nu mai zic aici ca, pe buna dreptate, cu unii vecini am avut oarece discutii pe aceasta tema.

Cu nervii  intinsi la maxim seara tarziu, alte telefoane, alte promisiuni si echipa de muncitori se retrage.

Exasperati de o ploaie la noapte, care ar fi facut inaccesibila strada pentru multa vreme, gandindu-ne si cum vom mai aparea noi in fata vecinilor, in conditiile in care in contract se stipula clar – aducerea drumului la starea initiala – ne ducem si noi – eu si Cristi, la culcare. Singura multumire, sa zic asa, era faptul ca avem cablul in curte, care era o mare realizare daca tinem cont ca asta se intampla dupa luni de discutii, acte, plimbari la notar, primarie, si alte, alte institutii.

A doua zi eram programati  sa ne reintoarcem acasa asa ca totul ramanea pe spatele lui Cristi. N-am putut sa nu ma reped , de dimineata, sa fac niste poze la starea jalnica a drumului in ideea de a avea dovada lucrarii executate.

Poza de mai jos reflecta  cam cum fusese finalizata lucrarea cu o seara inainte:

Si spre surprinderea mea totala la ora 9 dimineata drumul nostru era maturat pe portiunea primilor vecini – aceasta portiune de drum fiind pavata cu criblura asfatica pe banii oamenilor – si echipa lucra incontinuare.

Ca m-am nimerit acolo a fost foarte bine ca la rugamintile de cu o zi inainte, un domn foarte amabil s-a straduit si a reusit sa introduca cablul gros si putin maleabil prin tubul lasat de constructori in terasa casei astfel ca la ora la care povestim cablul este in vecinatatea  panoului electric, in casa, o alta mare realizare!

Asta a fost pe scurt ziua in care Cristi a afirmat pe facebook ca a fost aproape de  …nebunie. N-am povestit nimic de finalizarea instalatiei de canalizare, de pozarea cablului de fibra optica pentru internet, sau de  umplelea golului de deasupra fosei septice cu  polistiren, toate aceste operatii intamplandu-se tot in ziua fatidica.

In complectarea spusele mele aveti pozele care o sa va faca tabloul zilei mult mai clar.

Anunțuri

Posted on 17/10/2015, in casa, casa Cristi, curent. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: