Avram Iancu Martir și Erou al Națiunii Române


Pornind de la un articol de pe facebook  intitulat:  Avram Iancu primește, în sfârșit, onorul cuvenit. Va primi, post-mortem, titlul de ”Martir și Erou al Națiunii Române” n-am stat pe  ganduri si-am pornit spre Panteonul Motilor – TEBEA.

Avram Iancu

Aveam doar o ora pana la inceperea festivitatilor si slabe sanse sa prindem manifestarea de la inceput.  Dumnezeu ne-a ajutat si  in cca o ora si jumatate  intram in Tebea. Pe drum Ghiocel butona internetu” si nu-si explica cum de un asemenea eveniment nu este de loc mediatizat. Explicatia am aflat-o la Tebea  cand am mai prins un ultim discurs. Cativa intelectuali isi doresc un act de dreptate  respectiv, recunoasterea Craisorului Muntilor Apuseni -Avram Iancu –  drept Martir și Erou al Națiunii Române.

Proiectul tergiverseaza in Senat si Parlament de mai bine de 3 ani. Insusi presedintele Iohanis l-a reintors in Parlament. O mana de oameni lupta pentru aceasta dreptate, un act normativ cu putere de lege care sa-l consfiinteasca pe Avram Iancu  Martir și Erou al Națiunii Române.

Azi la Tebea s-au purtat discursuri (vezi filmul complet), si mai multe grupuri au colindat la gorunul  unde Horea si-a indemnat motii, in 1784, la revolta impotriva oranduirii nedrepte.

S-au semnat adeziuni ale participantilor care sa ateste dorinta acestora  privind promulgarea si aprobarea memorandului -Avram Iancu – Martir si Erou al Natiunii Romane.

Doua minunate tulnicarese din Muntii Apuseni au veghet tot timpul la capataiul Craisorului -ca doi vrejnici ostasi ai sai. In final am fost partasii unor sunete ancestrale care-mi dadeau fiori – le asemuiam cu chemarea la lupta a motilor …

Sunt fericit ca Dumnezeu ne-a condus la Tebea, azi 21 decembrie 2015, ca sa facem parte si noi din ” Comitetul National Ad-Hoc” asa cum spunea scriitorul Laurian Stanchescu.

Mai jos mai aveti cateva imagini ale participantilor la eveniment :

 

 

 

Reclame

Posted on 23/12/2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: