Cu „bituta” la mare, voi cititi bunica!


Ieri m-am hotarat pe la 9 am – mergem la mare. Nu mai fusesem de ceva ani buni si chiar eram curios ce mai e nou .  Nici pe autostrada Soarelui nu mai fusesem .

Asa se face ca pe la 10 paraseam centura Bucurestiului, iar la 12 intram in Eforie Nord. Autostrada  „cu soare”  foarte proasta pe primi 32 de km in rest merge. Pentru ca n-am iesit in spre Mamaia am iesit la Agigea in ideea sa vedem sudul litoralului si spre seara sa revenim in Mamaia.

Socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa. Aglomeratia in aceasta perioada pe litoralul romanesc este infernala. Pe podul de la Agigea se lucreaza, traficul este gatuit pe cate o banda pe sens . In spre Mamaia  coada de masini era mult dupa 23 August , nebunie … Intram in Eforie Nord cu scopul sa ma apropii de faleza si sa ne reamintim de vremurile bune. Ce sa poti, nu aveai unde sa arunci un ac cu atat mai mult sa parchezi o masina.  Mergem spre Eforie Sud. Aici reusesc sa parchez in zona vestitului Cazinou , acum doar o ruina.

Facem  primele poze cu marea, ne plimbam putin pe faleza si spre Costinesti. Si aici aveam amintiri …

Aglomeratie infernala si aici. Cu greu gasesc un loc de parcare nu foarte departe de epava. O luam pe jos si facem repede un popas la un bar de pe plaja unde fac primele scaldari.

Ghiocel ramane sa savureze o cola si sa aiba grija de echipamentul meu. Apa este splendida , temperatura cca 33 de grade, apa sa tot aiba 28. Desi era ora amiezii, si soarele dogorea, nimeni nu pleca de pe plaja .  Ne plimbam in spre obelisc, mai fac  o baie, ca apoi sa mancam la impinge tava.

 Satui si incalziti ne cautam masina nu inainte de a mai face o baie.  Ne oprim la Neptun.

Aici parca aglomeratia nu mai este aceeasi, gasim locuri de parcare si ne indreptam in spre steaguri. Totul, hai sa nu zic chiar totul, in cea mai mare parte statiunea de acum 30 de ani, in mare parte in ruina. Bowlingul,  cinematograful in aer liber, amintiri… Am sesizat totusi o constructie noua, in centru – o biserica . Nu comentez rentabilitatea ei in Neptun, localitate populata 3luni de zile pe an ….

Plecam mai departe nu inainte de a ma scalada si aici. Parcurgem pe rand statiunile una dupa alta. In Cap Aurora, atadata mandria litoralului romanesc cateva hoteluri marete par revopsite.

In Venus ne amintim de frecventele cazari in hotelul Irina.

De aici Saturn si ne oprim in Mangalia. Parcam in apropierea portului de agrement.  O mica plimbare pe promenada, mai multe poze, o inghetata.

Nebunia din partea nordica a litoralului inceteaza pe masura ce mergi mai in sud. Ne-am simtit bine in timpul petrecul in Mangalia unde nu te „calca” nimenea pe cap!

In jur de ora 19 parasim Mangalia revenind prin statiunile satelit, unde lumea iesise deja la promenada. Inainte de  Eforie Nord traficul se ingreuneaza, se merge bara la bara…

Hotelul Meteor, o alta amintire, este in totala paragina, distrus complet.

Ma uita la ceas cand intram pe autostrada, ora 20. Am fi vrut sa vedem si Mamaia de care ne leaga alte amintiri dar timpul si aglomeratia de care va povesteam nu ne-a permis. Data viitoare cu siguranta.

La 22,17 , condusi pe tot parcursul de Waze, ajungem la copii , dupa o zi plina, minunata…

La Bucuresti ploua torential .

Reclame

Posted on 12/08/2016, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: