Traian Uries sau …”Ratacit in HD”


Ca blogger si fotograf priceput, asa l-am cunoscut eu, cu luni bune inainte, la un eveniment cu bloggerii  – #FabricatinHD si vizita la Serele ADO

 

Hunedoreanul Traian Uries alaturi de prietenul sau nedespartit Cezar, un frumos caine lup de cca 3 ani, si-au propus sa ia la pas judetul nostru, amintind de vremurile cand Badea Cartan batea la portile imparatuluidupa sute si sute de kilometrii de mers pe jos.

Programul celor mai bine de 900 de km si a etapelor sale, intocmit alaturi de bunii sai prieteni Calin Bobora si Raul Malea,  il puteti vedea  aici in Turistul ratacit tot aici putandu-i vizualiza si postarile de zi cu zi.

Si pentru ca nu puteam sa nu-i intind o mana de ajutor colegului blogger am incercat sa-l sprijin si sa-l indrum in zona Vaii Jiului, o zona  pe care de aproape 40 de ani incerc s-o cunosc si s-o indragesc.

Asa se face ca-n prima zi de „rataceala” i-am intalnit pe cei doi protagonisti, Traian si Cezar, pe marginea soselei, la iesirea din Lupeni. Am pus la cale cateva amanunte pentru camparea de cu seara, anticipand si niste obiective care urmau a fi vazute.

Seara l-am ajutat sa se campeze in Aninoasa – intamplarea face chiar in ograda actualului primar.

A doua zi , ne-am intalnit la  „Casa de vis” un obiectiv turistic important pentru vale dupa ce in prealabil am imortalizat pe pelicula ” pomul cu Lalele” din Aninoasa.

Ne-am mai intanit in Petrosani unde i-am sugerat sa viziteze Muzeul instalaturului” o parodie a cunoscutului scriitor Ion Barbu, nou deschis publicului larg (atentie, program zilnic ora 18-20 exceptand luni).

Vazandu-i interesul lui Traian i-am indicat si „Casa memoriala I.D. Sarbu ” din Petrila  o alta capodopera a aceluiasi Ion Barbu.

Ne-am reintalnit la „Pestera Bolii” unde  Traian a realizat o scurta sedina foto.Chiar aveam nevoie de pozele unui specialist.

De aici l-am condus  in” Cheile Banitei„situate foarte aproape de pestera, spunandu-i si povestea „Cetatii Dacice din Banita” …

M-am despartit de cei doi temerari sugerandu-le un loc de campare imediat dupa Banita, pe dealul Merisorului, locul unde acum 100 de ani s-au dat jertfe grele.

Cu doar cateva zile inainte am avut onoarea sa particip, alaturi de  Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Valea Jiului,  la comemorarea intrari Romaniei in Primul Razboi Mondial ocazie cu care, din initiativa col Fulga Constantin, s-a inaltat pentru vesnicie un catarg pe care flutura mandru tricolorul romanesc.

Pe parcurs, in limita timpului si a posibilitatilor, o sa incerc sa-i mai intalnesc pe cei doi temerari de care m-am simtit apropiat !

DRUM BUN dragii mei si sa ne revedem sanatosi la expozitia de fotografie propusa vizualizand si filmul cu locurile de  vizitat din judetul Hunedoara.

Mai jos, pentru cei care inca mai doresc poze, cateva imagini din interiorul Casei Memoriale ID Sarbu  si protagonistii nostri .

 

Posted on 25/08/2016, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: