Popasuri pe cararea vietii Iancului -Tebea


La o saptamana dupa ce cu mare alai si pompa a fost sarbatorit la Tebea, eroul neamului Avram Iancu iata ca ieri, 17 septembrie, intr-un cadru mult mai intim, neconfiscat de politic, ASOCIATIA  JUDETEANA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE „SARMIZECETUSA” JUDETUL HUNEDOARA  la comemorat si ea pe „Craisorul muntilor” printr-o actiune mai ampla intitulata „Popasuri pe cararea vietii Iacului”.

Pe parcursul intregii zile de sambata, dupa un program strict militar, condus impecabil de colonelul Moldovan , presedintele asociatiei Hnedoara, ne-am deplasat rand pe rand in trei locatii OMAGIIDU-NE Eroul:

  • primul popas a fost la mormantul Iancului de la Tebea;
  • al doilea, la Campeni la Statuia Iancului;
  • cel de-al treilea la Muzeul Memorial  Avram Iancu (Incesti)
    Am avut onoarea de a participa si eu alaturi de Cadrele Militare in Retragere si Rezerva din Valea Jiului.

La cea de-a IV editie alaturi de organizatorii din Deva ne-au onorat cu prezenta si doi ofiteri din armata Italiana, din zona Padova, si nu in ultimul rand un grup de cadre militare in retragere si rezerva din judetul Gorj .

Actiunea din punctul de vedere al  subsemnatului si cu siguranta nu numai, a fost un real succes, cadrele militare in rezerva si retragere neuitandu-si  eroii. Ba mai mult pe parcursul zilei au fost tinute adevarate lectii de istorie de catre col. Moldovan care au culminat cu distribuirea, cu titlu gratuit,  elevilor din Campeni si nu numai lor, al cartii  „REVOLUTIA ROMANILOR DIN TRANSILVANIA 1848-1849 – Rapoartele prefectilor revolutiei Avram Iancu Ioan Axente Sever Simion Balint”.

Imaginile postate azi se refera doar la „Popasul omagial de la Tebea” unde s-au tinut discursuri, slujbe, s-au recitat poezii si s-au cantat cantece patriotice, s-au  depus coroane de flori, s-a dat onorul garzii drapelului. De la manifestare intreg auditoriu  a plecat acasa cu un colac si un mar oferite de organizatori dupa ce au fost miruiti de catre preotii prezenti.

Si pentru ca o poza face mai mult de cat o mie de cuvinte las imaginile sa va vorbeasca:

Anunțuri

Posted on 18/09/2016, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: