Suntem niste nenorociti !


Si de ce zic asta,  pentru ca nu suntem in stare de nimic, dar chiar de nimic…

Altii au construit Defileul Jiului, zeci de tunelui, viaducte etc. noi nu suntem in stare sa asfaltam cativa kilometri, kilometri de care depinde viata si bunastarea noastra atat de subrezita de inchiderea mineritului. Si ma refer aici la soseaua Petrosani – Obarsia Lotrului.

Ieri plictisit de stat in casa dupa cateva zile de „rancezit” m-am hotarat sa dau o raita prin zona. Fascinat de frumusetea locurilor, pentru care, cu circa 40 de ani in urma, am lasat eu Aradul, si profitand de fascinantul si mirificul tablou al toamnei am inceput sa fac poze.

Am redescoperit pentru a nu stiu cata oara ce minunata este zona aceasta de Dumnezeu lasata , singurul lucru pe care-l mai avem , dupa ce ni s-a luat  carbunele.

Si pentru ca sunt la curent, cat de cat, cu  turismul din zona dar si pentru ca mama m-a dat la scoala stiu ca nimic nu se poate face fara infrastructura – nici macar turism. Pentru cativa km  de drum pe care altii (austriecii – germanii)  l-ar face in mai putin de o luna, cu siguranta – ca sa nu spun o saptamana, noi toti  din Valea Jiului suntem condamnati, condamnati la saracie, la pribegie.

Peste vara afluxul de turisti dinspre Obarsia Lotrului si Transalpina , in mare parte Bucuresteni, este de la an la an in crestere.  Toti se plang de cativa kilometri de drum in care-si rup masinile…Nimeni nu face nimic. Ba mai mult au inceput lucrarile, multe,dar foarte multe promisiuni dar foarte departe de a se finaliza.
In schimb zona aceasta, si ma refer acum doar la Cheile Jietului, ar putea fi „un magnet” care sa ne atraga multi turisti si asta si-n celelalte sezoane, altele decat iarna !

Pentru cei ce stau prin birouri, se plimba cu avionul sau nu vor sa-si strice masinile  pe „Cheile Jietului”, pentru toti ce ce „ne vor binele” doar acum in prag de alegeri, ii rog doar atat : „rezolvati domnilor infrastructura, asfaltati DJ 7A, finalizati  DJ 66A in spre Herculane, finalizati intrarea in municipiu, dinspre Lainici, de pe drumul european E79 (nu de alta dar cei din Gorj au cam terminat), reamenajati si asfaltati drumul pana sus in Parand ca ulterior sa va puteti odihni…

Restul se rezolva de la sine, credeti-ma!

Mai jos cateva poze din mirifica zona a Taii ideala pentru turismul rural :

Reclame

Posted on 28/10/2016, in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: