Ultima oprire, cu bloggerii, #prinTaraHategului a fost la – „Muzeul” satului Hategan


Daca nici noi nu  ne-am plimbat #prinTaraHategului atunci cine, cu toate astea nu stiam de „Muzeul”  satului Hategan  din Pesteana.

Multumita organizatorilor am avut placerea de a vedea ceea ce  copii traiti la oras, fara bunici la sat, nu au cum si unde sa vada.

Un om de varsta mea, din satul Pesteana, Anton Socaciu, s-a gandit sa lase posteritatii , gospodaria  sa, cu obiceiuri, porturi, si cate si mai cate .

De fapt muzeul consta intr-o casa batraneasca, trei camere si pridvor, pivnita si pod  in care au trait romani, apreciez eu, de nivel mediu … Incaperile sunt tixite de lucruri  folosite  in gospodaria taraneasca de-a lungul anilor.

Casa  cu pridvor , este de o frumusete izbitoare. Curtea oarecum incarcata din dorinta de a arata lumii cat mai multe, are si ea farmecul sau.  Cam atat, va las pe voi sa descoperiti mai multe  intr-o vizita viitoare care merita, credeti-ma.

Si pana una alta sa-l cunoasteti pe proprietar, initiatorul muzeului, prin intermediul unui filmulet realizat de Cristian si echipa sa. de la Kooperativa 2.0

Si acum ca l-ati cunoscut sa-i  vedem si muzeul :

#PrinȚaraHațegului este un eveniment organizat de Călin Bobora, Raul Malea şi Alisa BencăuEvenimentul este sponsorizat de Pensiunea Sarmis și susținut de Fermele ADO, ELITși T&O Prodcom.

Anunțuri

Posted on 21/11/2016, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: