Turismul in Pasul Valcan, incet, incet, creste …


Mult blamata investitie construita in anii precedenti, in zona orasului Vulcan,  de primarie si ministrul turismului, de la acea vreme, Elena Udrea, incepe sa-si arate rezultatele.


Daca asta toamna am urcat pentru prima data pana la limita judetului Gorj pe noul drum asfaltat, realizat de aceasi primarie, Drumul Neamtului ( dar si cu alte multe denumiri vezi postarea lui Ghiocel) care urca pana la 1600 de metri in niste peisaje mirifice, ieri am vrut sa fac acelas lucru pe fondul unei zapezi proaspete …


Stiind drumul din toamna, destul de greu accesibil, dar mai facil, apreciez eu, pana in statiune, unde de altfel este si capul de intoarcere a telecabinei, am vrut sa-l parcurg cat de cat…

Daca in Straja poti sa ajungi pana sus pe un drum asfaltat, as spune eu aproape impecabil, in Pasul Valcan accesul , aproape impecabil, (cca un km drumul e stricat destul de rau)  se opreste in parcarea telecabinei.


Spre surprindrea mea erau cca 20-30 de autoturisme in parcare si telescaunul atat de mult hulit, chiar functiona vinerea in jurul orei 13.
Pentru ca cele cateva urme auto lasate pe zapada imaculata, mai sus de telecabina, nu m-au convins ca trebuie sa-l forjez pe Sofronel, am luat-o la pas, ca doar asta mi-am dorit – putina miscare,  bineinteles cu prietenul meu aparatul de fotografiat.

Dupa doua trei serpentine, pe zapada imaculata, am intalnit niste localnici, in coborare, care faceau o tura mai lunga. M-au linistit ca pana sus mai este mult de mers, 3-4 km,  si ca era mult mai simplu sa urc cu telecabina, care aici costa doar 7 lei dusul, urmand ca la coborare sa folosesc , „Pe josul” .

Acum eu doream sa fac miscare dar nici chiar atata … asa ca am mai mers doua trei serpentine mai sus pana am ajuns la pilonul doi sau trei, greu de stabilit. De sus se vedea orasul.


Eram singur in pustietate, de la un moment dat si urmele auto disparusera, dar erau tot mai multe urme, de patrupezi cred,  pe care cu cunostiintele mele cinegetice nu le pot recunoaste …  Laba ursului a-s fi recunoscut-o…


Asa se face ca dupa ce mi-am ozonat plamanii, mi-am miscat cativa kilometrii picioarele si incheieturile, m-am intors. O clipa am avut o dorinta sa iau telecabina si sa fac o tura, dus-intors, dar mi-a trecut repede, pentru ca asta m-ar fi intarziat la masa lui Ghiocel care are si ea tolerantele e … vizavi de timp.


Ce pot sa va spun este ca o data preluandu-mi masina din parcarea telescaunului pe drum tot mai multe masini urcau, ceea ce ma face sa cred ca „viitorul suna bine” pentru noua statiune din Pasul Valcan. Exista o singura problema, doar … zapada .
Dar eu pot sa va garantez ca si vara Pasul Vulcan este vizitabil, spre deosebire de Staja si Parang,  privelistile din zona  nu le ve-ti putea intalni in prea multe locuri din tara, poate doar pe Transalpina si Transfagarasan, si credeti-ma sunt destul de umblat.

Posted on 03/03/2018, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Cautam Like-ul sail trag repede 😉 frumoase fotografii-mirific loc…dar am zambind citind ca :”asta m-ar fi intarziat la masa lui Ghiocel care are si ea tolerantele e … vizavi de timp.”… asa e cu prima sotie 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: