Nu-i pentru cine se pregateste …


In procesul de „urbanizare” al cateilor de la azilul „PetroAqua”  am purces la realizarea  unei custi pentru un caine de talie mai mare, ziceam eu pentru Momarlanca ( nume dat unui mioritic carpatin abandonat la noi cu grave probleme de piele).

Intre timp catelul nostru (pardon cateaua) datorita ingrijirii si unei hrane indestulatoare a ajuns sa ma surprinda pana si pe mine, asa de frumosa a devenit.


Asa ca am decis  construirea unei custi confortabile dorindu-mi mult cresterea nivelului de confort al cateilor nostri, nu de alta dar avem si multi vizitatori la Pestera Bolii.
Zis si facut, m-am apucat de treaba pentru a  „n”-a oara, ba chiar mi-am pus si problema daca unii nu ma constidera chiar nebun  vizavi de noua mea activitate?
Tot eu mi-am raspuns, treaba lor, eu consider ca munca nu e rusinoasa (cum spunea bunicul meu), fac o treaba buna, chiar utila unor catei care doar prin aceasta si au o viata mai frumoasa.

Cu siguranta nu vreau sa-i concurez pe Szuhanek si pe Erji care pentru catei sunt si tata si mama … si carora pe zi ce trece le port mai mult respect!
Pentru ca am deviat de la subiect incerc sa revin.
A treia sau a patra zi de cand construiam m-am trezit in zona in care lucram, sa-i zicem sediul administrativ, cu un grup de copii care se jucau cu-n mioritic carpatin, eu fiind convins ca-i Momarlanca, cateaua noastra. Nu-mi explicam cum de este in libertate (toti cainii nostri fiind in lant)  dar mai reuseste cate unul sa se deslege…
Mi-a trebuit ceva timp sa constat ca este mult prea netunsa, pana ce mi-am dat seama ca Momarlanca  noastra este la locul ei, in lant.

Asa se face ca ne-am mai pomenit cu o gura de catel mare,  cum sa va spun cei cca. 20 de catei nu privesc cu  ochi buni un potential nou coleg, si stiu ei de ce …
Azi in „consiliul” restrans  s-a decis, noua cusca ” Nu-i pentru cine se pregatese …”  Momarlanca v-a trebui sa mai astepte.
Chiar i-au fost facute si teste de …rezistenta !

O intrebare se pune, noul locatar e „momarlan” sau  „momarlanca” dar voi tineti aproape cat de curand vom afla  si asta!

La final o rugaminte,  oameni buni nu mai abandonati caini in zona pesterii,
posibilitatile noastre sunt limitate !

 

 

 

 

Posted on 24/04/2018, in Cateii de la pestera and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: